Nieuws

Geldboetes voor doden en stelen schaap

schapendiefstal

De politierechter in Breda heeft 3 mannen veroordeeld voor het stelen en doden van een schaap in Steenbergen. Ze moeten boetes betalen en 2 mannen kregen voorwaardelijke celstraf.

Het gaat om 3 Roemenen die in oktober werden aangehouden met een geslacht schaap in de auto. Het dier bleek gestolen in Steenbergen. De politie liet eerder weten dat het om Bulgaren ging, maar de mannen kwamen uit Roemenië.

Het drietal was afwezig tijdens de rechtszaak vorige week. Daarin eiste de officier van justitie voor 2 verdachten elk 2 weken onvoorwaardelijke celstraf en voor de chauffeur van de auto, die niet betrokken was bij het doden van het dier, een week cel.

Dat vond de politierechter te veel gevraagd. De 2 mannen die het schaap doodden kregen elk een boete van 250 euro plus een week voorwaardelijk en de chauffeur alleen een boete van 250 euro. Daarnaast moeten de 3 mannen 160 euro schadevergoeding aan de gedupeerde schapenhouder betalen.

Of de veroordeelden ook te maken hebben met de reeks van schapendiefstallen afgelopen zomer in Zeeland en West-Brabant, werd tijdens deze rechtszaak niet duidelijk. Ze zijn geen verdachten in die zaken.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.