Nieuws

Export 400 ooilammeren geblokkeerd

1

Op de veemarkt in Leeuwarden is gisterochtend de export van vierhonderd ooilammeren geblokkeerd. Dat gebeurde om administratieve redenen.

Volgens Andries Kingma, voorzitter van de Friese veemarkt, ontbrak er op een van de papieren van deze grote partij ooitjes een kruisje. “Het ging om het VKI-formulier”, zegt hij. De fout was niet meer goed te maken.

De ooitjes konden daardoor niet naar de gewenste bestemming in Frankrijk. Ze moesten in Nederland blijven. “Maar er is in ons land helemaal geen markt voor”, zegt Kingma. “Daardoor brengen ze een stuk minder op.”

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie op “Export 400 ooilammeren geblokkeerd

  1. Jan van Erp schreef:

    Men praat over internationale maatregels Als er iets mis is zijn het de landelijke maatregels In Engeland kan men op diverse plaatsen fokschapen laden als de Gezondheidspapieren maar goed zijn In Nederland moeten de schapen van diverse bedrijven op 1 bedrijf gebracht worden en daar 6 weken staan De reis tijd is in Nederland excl. rust in Engeland incl. rust In Nederland moet de VWA bij de lading staan wat zeer kostbaar is ,je kunt nooit zeggen hoe laat je op een bedrijf precies kunt zijn In Engeland mag je vooraf de controle laten doen ,wat het mogelijk maakt dat je s’nachts kunt rijden wat veel diervriendelijker is (geen Verkeers Problemen en koeler is en goedkoper wat kosten VWA betreft) Als je kijkt naar andere landen is de invulling van veterinaire controle stuk eenvoudiger In Nederland moet een fokschaap zwoeger vrij zijn in andere landen is er nog geaccepteerd zwoeger vrij( 1 controle ) De scrapie en zwoeger onderzoek moet in Nederland herhaald worden (veel kosten) We hebben een GPS formulier waaarom een route overzicht zelf maken boven het reisschema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.