Nieuws

DR zet fout stallijsten recht

Dienst Regelingen heeft drieduizend schapen- en geitenhouders nieuwe overzichten met stallijsten gestuurd. Ze hadden verkeerde gekregen doordat adresgegevens waren verwisseld.

De foute stallijsten veroorzaakten afgelopen dagen veel ophef. De aantallen schapen op de lijsten klopten helemaal niet maar ook de aantallen vrije oornummers niet.

Volgens Dienst Regelingen is er een fout gemaakt bij circa drieduizend schapen- en geitenhouders. Ze kregen de gegevens van collega’s. DR heeft de fout inmiddels rechtgezet en de drieduizend houders nieuwe lijsten gestuurd.

Er zijn in totaal ruim 35.000 schapen- en geitenhouders die zo’n overzicht hebben gekregen. De verzending ging niet in een keer maar in een aantal lichtingen. Bij twee daarvan ging het fout.

DR adviseert de lijsten goed te controleren. “Elke houder is zelf verantwoordelijke voor een goede registratie. Doel van de brieven is vooral om iedereen hun eigen gegevens te laten controleren, zegt Arjen Dijkstra van DR. De dienst stuurde ook eind vorig jaar stallijsten. Het is volgens Dijkstra niet vanzelfsprekend dat dit volgend jaar weer gebeurt. DR is het niet verplicht.

Er zijn ook fouten in de lijsten die niet door DR komen. Bij sommige schapenhouders zijn geboorte- en afvoermeldingen niet in de databank terechtgekomen omdat de software van managementprogramma’s in het begin niet allemaal goed werkten, zo meldt Nico Verduin van LTO-Nederland. Ook daarom is een goede check van de gegevens nodig.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.