Nieuws
Btw-regeling
Bedrijfsmatige schapenhouders moeten een btw-boekhouding bijhouden

Schapenhouders zijn vanaf 1 januari 2018 verplicht een btw-boekhouding bij te houden. Dat komt doordat de zogeheten Landbouwregeling op die datum is opgeheven. Voor hobbyisten verandert er niets.

De wijziging geldt voor alle boeren. Zij hoefden nooit een aparte boekhouding voor de belasting op toegevoegde waarde bij te houden en hoefden die dan ook niet aan de Belastingdienst op te geven. Vanaf 1 januari moet dat wel wegens het vervallen van de Landbouwregeling. Hobby-schapenhouders zijn vrijgesteld van deze boekhouding. Voor kleine bedrijven is er de zogenoemde kleineondernemersregeling.

Voor btw gelden er twee tarieven: 21% en 6%. Opbrengstprijzen voor lammeren en schapen zijn inclusief 6% btw. Op de prijs van kracht- en ruwvoer en medicijnen wordt 21% geheven.

In het februarinummer van vakblad Het Schaap wordt in de rubriek ‘Regels Uitgelegd’ uitgelegd wat de gevolgen van de veranderingen zijn voor grote en kleine bedrijven en voor hobbyhouders.

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie op “Btw-vrijstelling is begin dit jaar opgeheven

  1. Henk van der Veen schreef:

    Er gaat wel degelijk wat veranderen voor hobbyhouders , ze gaan 6 % minder ontvangen voor hun dieren aangezien de handelaar van een particulier de btw niet terug krijgt en van een btw veehouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.