Nieuws

Brabant wil dat wolf vertrekt

2
wolf

Noord-Brabant wil dat de wolf die daar nu al weken schapen doodt, uit de provincie vertrekt. De provincie werkt daarvoor samen met ZLTO, Zoogdiervereniging en de gemeente Heusden.

In mei zijn 11 aanvallen door een wolf gemeld bij BIJ12. Waarschijnlijk gaat het om een het hetzelfde roofdier.

De aanvallen leiden tot enorme onrust onder schapenhouders.

De provincie laat nu weten te willen voorkomen dat de wolf zich vestigt. Normaal gesproken zou de wolf binnen 2 weken moeten vertrekken, als schapenhouders hun vee ’s nachts goed beschermen.

Als de wolf na die 2 weken nog niet weg is, zal Noord-Brabant gaan onderzoeken wat, binnen wettelijke kaders, mogelijk is om ervoor te zorgen dat die wolf vertrekt.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

2 reacties op “Brabant wil dat wolf vertrekt

  1. Boudewijn schreef:

    Hier is hij ook niet welkom. Dat weten ze dan vast.

  2. Mandy schreef:

    De wolf is hier ontzettend welkom. Er zijn voldoende maatregelen die boeren kunnen treffen tegen wolven. Dat ze hier zelf geen geld aan willen besteden is een ander verhaal. In andere landen is dit al langer een ‘probleem’ en zij kunnen zich hier wel tegen weren. Waarom moet de Nederlandse boer, zoals altijd, zo super stug en koppig zijn? Koop een goed hek, ja hier zijn speciale hekken voor. Of neem een grote waakhond. Maar nee, hier in Nederland wachten we allemaal af tot het is gebeurd en dan gaan we lopen zeiken op een wild dier, in plaats van op onszelf, omdat we niet op tijd de nodige voorzorgsmaatregelen hebben genomen. Bizar deze discussie over de wolf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.