Nieuws
Bont Schaap
Het uit Nederland afkomstige Nederlands Bonte Schaap (foto: Gerda Nijenhuis)

Een Nederlands Bont Schaap is verkozen tot het beste schaap op de Great Yorksire Show. De ooi is afkomstig uit Nederland.

De ooi is gefokt door Henk-Jan Donk uit Nieuwland en 2 jaar geleden als lam verkocht aan de Britse fokker Ali Jackson. Bonte Schapen uit Nederland zijn erg in trek bij de Britten.

Dit bonte schaap, dat door het leven gaat als Tiptop Hannah, maakte tijdens de Great Yorkshire Show al veel indruk in de raskeuring. Later won ze het kampioenschap van de rubriek ‘shortwool/lowland’ en uiteindelijk werd ze kampioen van alle schapen. Daarin hield de ooi onder meer een top-Texelaar van het fameuze en steenrijke fokbedrijf Proctor’s Farm achter zich. Britse pers zegt dat de bonte ooi met haar zege geschiedenis maakt. De Great Yorkshire Show is een van de grootste Britse shows en trok dit jaar 130.000 bezoekers in 3 dagen. De schapen zijn een belangrijk onderdeel.

De Great Yorkshire Show was afgelopen week en werd op dinsdag bezocht tijdens de lezersreis van Het Schaap. In vakblad Het Schaap van augustus een impressie van de show plus verhalen over de schapenbedrijven die werden bezocht.

Op de Facebookpagina van Het Schaap zijn al enkele korte filmpjes van de lezersreis te zien.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.