Nieuws

LTO wil meer politiecontroles tegen diefstallen

LTO-Nederland heeft de politie gevraagd extra op te letten in buitengebieden en bij transportcontroles. De organisatie wil verder dat slachterijen aangeboden schapen goed identificeren. Aanleiding is de toename van schapendiefstallen.

De laatste tijd zijn er opvallend veel diefstallen. Vorige week werden er op één bedrijf in Ammerzoden ’s nachts zelfs bijna tweehonderd dieren gestolen. LTO vermoedt dat professionele dieven het op schapen hebben voorzien. Ze zouden de dieren naar het buitenland brengen om ze daar te laten slachten. “Alle schapen hebben oormerken en zijn dus traceerbaar”, zegt Nico Verduin van LTO. “Geen slachterij in Nederland die deze schapen accepteert. De vorige week gestolen dieren waren net ontwormd. Hierdoor is het vlees voorlopig niet geschikt om te eten.”

Verduin roept iedereen op om alert te zijn. Hij wil voorkomen dat schapenhouders hun dieren gaan opstallen uit vrees voor diefstal. Schapen zijn volgens LTO niet tegen diefstal te verzekeren.

Een van de gedupeerde schapenhouders, Jos Verhulst in Ammerzoden, looft een beloning uit voor een goede tip over zijn bijna tweehonderd gestolen schapen, zo meldt de NOS.

De politie in Brabant hoopt camerabeelden te hebben van een schapendiefstal in Linden. In juli werden daar 68 schapen gestolen. Bewakingscamera’s van een bedrijf in de buurt hebben wellicht het transport opgenomen. De politie heeft de beelden vrijgegeven en hoopt op tips.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.