* * Win een workshop schapen drijven! * *

Lezers van Het Schaap maken t/m 27 augustus 2013 kans op een exclusieve workshop schapen drijven met bordercollies.

Datum van de workshop: Foto schapen drijven
maandagochtend 2 september 2013

Het programma:
Aanvang: 8.15 uur bij de schaapskudde in Loon.
Samen met de herder en zijn twee bordercollies gaat u te voet 250 schapen wegbrengen naar het beekdallandschap De Landjes in Marsdijk te Assen.

U gaat deel uitmaken van het prachtige schouwspel van een rondtrekkende schaapskudde en u zult merken dat dit nostalgische gevoelens oproept, alsof de tijd altijd heeft stilgestaan. Onder het genot van een gezellige picknickmand gevuld met koffie/thee en wat lekkers voor de eerste trek maakt u kennis met het dagelijks werk van de herder en ervaart u wat er allemaal bij komt kijken om een schaapskudde aan te sturen met bordercollies.

Om 9.45 uur verlaat u de schaapskudde in Marsdijk en rijdt u naar een prachtige, bosrijke locatie in Bovensmilde waar u de d’Ambrise’s & Whitemoorborders bordercolliekennel bezoekt. U krijgt een rondleiding door de kennel en er wordt verteld over de specifieke raskenmerken van de bordercollie.

Vervolgens krijgt u een demonstratie schapen drijven. U kijkt naar een prachtig samenspel van hond en mens en  u ziet hoe (jonge) honden met woordcommando’s en fluitsignalen worden (aan)getraind. Daarna mag u zelf, onder persoonlijke begeleiding van Caroline Visser, met één van de bordercollies aan het werk met een klein koppel schapen waar de jonge honden gewoonlijk mee worden aangetraind. De workshop eindigt om ongeveer 12.30 uur.

De schapenworkshop wordt mogelijk gemaakt door:
d'Ambrise's & WhitmoorbordersBordercolliekennel d’Ambrise’s & Whitemoorborders, gerund door Ron Rogaar en Caroline Visser. De kennel is gevestigd in Bovensmilde, Drenthe. Ze geven workshops schapen drijven en bedrijfstrainingen op het gebied van coaching, leiderschapsontwikkeling en communicatie. Ook fokken ze bordercollies uit werklijnen en doen ze aan natuurbeheer.

* * Helaas, deze actie is afgelopen en het deelnameformulier is verwijderd. Hou de pagina hetschaap.nl/lezersservice in de gaten voor nieuwe acties. * * 

GD en Het Schaap presenteren: Online Kennisevent 2022

Experts op het gebied van schapenvoeding en diergezondheid praten u bij tijdens een interactieve bijeenkomst op 27 januari 2022.

Zorg dat u er bij bent: meld u aan!

Kijk, luister, stel uw eigen vragen en maak ook nog kans op leuke prijzen.

“Gelukkig had ik het dossier Giftige planten op mijn telefoon gedownload en herkende ik op tijd de vergiftigingssymptomen.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Download net als Martin Oosthoek de voor abonnees gratis dossiers op hetschaap.nl/shop

“Even zoeken en ik vond alles dat de afgelopen jaren in Het Schaap had gestaan over die ziekte. En dat terwijl ik met de schapen op pad was!”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Rob Adriaans het gemak van het online archief van Het Schaap: gratis en exclusief voor abonnees.