Nieuws

Wolvenschade: Drenthe meest getroffen

Wolven vallen vooral in Drenthe schapen aan. Dat blijkt uit een rapportage van BIJ12.

In de periode van augustus tot en met oktober was 55% van alle bevestigde wolfaanvallen in Drenthe. BIJ12 meldt dat er in die periode in ons land 101 keer schapen door wolven zijn gedood. 56 meldingen daarvan komen uit Drenthe. De provincie is daarmee het zwaarst getroffen. Overijssel en Gelderland volgen met respectievelijk 18 en 12 bevestigde meldingen in die maanden.

BIJ12 vermoedt dat de roedel wolven die inmiddels in Drenthe huist, veel schapen doodt. Dat zou ook verklaren waarom de laatste maanden in de provincie opvallend veel runderen en paardachtigen worden aangevallen.

In de rapportage meldt BIJ12 dat in die maanden 18 wolven in ons land waren. Negen daarvan waren er korter dan zes maanden en worden dan beschouwd als zwervende wolven. Dat betekent dus ook dat negen wolven zich in Nederland hebben gevestigd.

Verder blijkt dat een wolf die in april en september in de Noordoostpolder schapen doodde, kort daarna in Limburg schapen heeft gegrepen. Later dook het roofdier in het zuiden van Wallonië op.

Overigens is Zweden gestart met een grote jacht op de wolf. Jagers mogen 75 van de 460 in dat land levende wolven doodschieten. Sinds 2010 laat Zweden gecontroleerde jacht op wolven toe.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.