Nieuws

De Wolvencommissie Drenthe organiseert drie informatiebijeenkomsten voor schapenhouders. Aanleiding is de toename van aanvallen door wolven.

De bijeenkomsten zijn praktijksessies over preventieve maatregelen, het delen van ervaringen en toekomstperspectief van de sector. Ze zijn op zaterdagochtend 29 oktober in Doldersum, zaterdagmiddag 5 november in Benneveld en zaterdagochtend 26 november in Tiendeveen.

De eerste sessie, in Doldersum, is voor herders van gescheperde schaapskuddes, ecologische of
natuurbegrazing in opdracht van een terrein beherende organisatie. De bijeenkomst op 5 november is voor kleinschalige schapen- en geitenhouders en de derde op 26 november is voor beweidingsbedrijven, schapenhouderij gericht op vleesproductie en reguliere perceelbegrazing met grote koppels schapen.

Schapen- en geitenhouders in Drenthe en Friesland kunnen zich aanmelden. Deelname is gratis, aanmelden verplicht. Zie voor aanmelden en meer informatie de uitnodiging (pdf).

De laatste tijd neemt het aantal aanvallen door wolven in Drenthe en Friesland toe. De wolven grijpen inmiddels ook paarden en runderen. Voor paarden- en rundveehouders komen er mogelijk ook praktijksessies.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1 reactie op “Wolvencommissie Drenthe belegt informatiebijeenkomsten

  1. Mathee schreef:

    Heel bijzonder om te zien wat voor een ellende we over onszelf afroepen door de wolvenpopulatie te laten groeien. Op de eerste plaats leed voor de schapen. Dan de schapenhouder die er s ‘nachts van wakker ligt. En straks voor de mensen die door een wolf worden aangevallen. Want dat gaan we hier binnen een paar jaar meemaken. Triest dat het zo ver moet komen voordat de politiek wakker wordt. Het spreekwoord ‘Als het kalf verdronken is dempt men de put’ gaat hier van toepassing zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.