Nieuws

Wolf in Drenthe lijkt vertrokken

wolvenhek

De wolf die in Drenthe al meer dan een half jaar rondliep, lijkt vertrokken. Er zijn althans geen bevestigde meldingen meer van aanvallen door het mannetjesdier.

Vorige maand werd bekend dat mannetjeswolf GW1261m langer dan zes maanden in de provincie huisde. Die termijn van een half jaar is belangrijk want de provincie gaat dan aan de slag met een preventieplan en schapenhouders kunnen vergoedingen krijgen voor nieuwe wolfwerende afrasteringen.

Of dat preventieplan, dat op de Veluwe al langer van kracht is, er nog komt is niet bekend. Drenthe had al een gebiedscommissie benoemd die de provincie gaat adviseren. Dat was al voordat de officiële termijn van zes maanden was verstreken.

Uit BIJ12-gegevens blijkt dat de Drentse wolf op 7 juli voor het laatst acht schapen heeft gedood en dat was in het Friese Oldeberkoop. Daarna zijn er geen meldingen meer geweest, ook geen die nog door DNA-onderzoek moeten worden bevestigd.

Het is mogelijk dat GW1261m er nog wel is, maar geen schapen of ander vee meer doodt.

De schapen die in augustus in Noord-Brabant en Gelderland zijn gedood, blijken inderdaad te zijn gegrepen door een of meerdere wolven.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.