Nieuws
illegale slacht

Een vader en zoon uit de Betuwe zijn veroordeeld tot een werkstraf en geldboetes omdat ze tijdens het Offerfeest schapen illegaal slachtten. Een klant kreeg ook een geldboete.

Het drietal werd betrapt op 20 juli vorig jaar op de boerderij van vader en zoon. Een klant was bezig een schaap te doden. Vijf schapen waren al ritueel geslacht en 36 schapen stonden klaar voor de slachting. De inval vond plaats na meldingen dat er op het bedrijf vaker illegaal werd geslacht.

De rechtbank in Zutphen vindt dat vooral de 20-jarige zoon schuldig is aan de illegale slachtingen, maar dat de 54-jarige vader als bedrijfseigenaar mede schuldig is. Het tweetal blijkt ook I&R-regels te hebben overtreden. Verschillende schapen waren niet aangemeld en 121 schapen waren doodgemeld maar niet afgevoerd voor destructie.

De zoon kreeg van de rechter een werkstraf van 240 uur waarvan de helft voorwaardelijk. De vader kreeg een geldboete van 5.000 euro waarvan 3.000 voorwaardelijk en de man die een schaap aan het slachten was voor zichzelf werd een boete van 500 euro opgelegd waarvan de helft voorwaardelijk.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.