Nieuws
Weinig illegale slachtingen tijdens offerfeest

Tijdens het islamitische offerfeest van 15 tot en met 17 oktober zijn er weinig illegale slachtingen geweest. De NVWA heeft slechts één proces-verbaal wegens illegaal slachten uitgedeeld. In een schuurtje bij een woonhuis had iemand een schaap gedood.

Verder deelde de politie een proces-verbaal uit aan twee mannen die twee levende schapen in een personenauto vervoerden. De afgelopen jaren werden gemiddeld ongeveer tien verbalen uitgedeeld en meerdere mensen aangehouden.

Het aantal meldingen was dit jaar ook niet erg hoog. De NVWA kreeg tien meldingen van mensen die vermoedden dat illegaal een schaap werd geofferd.

Onverdoofd slachten op bijvoorbeeld boerderijen en in woningen is verboden. Hierop staat een boete van maximaal €76.000. Ook kan een overtreder een taakstraf krijgen of een gevangenisstraf van maximaal zes jaar. Alleen in 94 speciaal aangewezen slachthuizen mogen dieren zonder verdoving worden gedood. Tijdens het Offerfeest worden er ieder jaar ongeveer 56.000 schapen en 2.000 runderen onbedwelmd geslacht.
De NVWa had dit jaar twintig inspecteurs op pad gestuurd om extra vervoerscontroles uit te voeren en om op te treden tegen illegale slacht.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.