Nieuws
dierverwaarlozing
De economische politierechter in Utrecht heeft een 60-jarige schapenhouder uit Espel veroordeeld wegens dierverwaarlozing

De politierechter in Utrecht heeft straffen opgelegd aan een schapenhouder wegens dierverwaarlozing. De man uit Espel was daarvoor al eerder veroordeeld.

De dierverwaarlozing kwam aan het licht toen de politie vorig jaar een loslopend schaap had gevangen en dacht dat het van de 60-jarige schapenhouder was. De agenten ontdekten schapen en andere dieren die ernstig ondervoed waren. Ook lag er een dood schaap. Uit nadere inspectie bleek dat de man zijn medicijnenadministratie ook niet op orde had.

In de zomer van vorig jaar legde de Arnhemse rechtbank in hoger beroep hem al enkele geldboetes op. Ook toen ging het om dierverwaarlozing.

Nu de man uit Espel (Flevoland) weer de fout is ingegaan, heeft de economische politierechter in Arnhem hem bestraft met een geldboete van 300 euro en een werkstraf van 20 uur. Als hij binnen 2 jaar weer wordt betrapt dan kan de man definitief worden veroordeeld tot wat nu voorwaardelijk aan hem is opgelegd: zijn bedrijf wordt een half jaar lang gesloten, een maand gevangenisstraf, 80 uur werkstraf en 750 euro boete.

Omdat de man nog in zijn proeftijd zat voor de eerdere veroordeling, moet hij nu de 5000 euro betalen die hem toen voorwaardelijk was opgelegd.

Inschrijven nieuwsbrief

3 reacties op “Weer dierverwaarlozing door schapenhouder

  1. Boudewijn schreef:

    Hoe zou het met de man gaan? Waarom ging het mis?

  2. KynoFun schreef:

    Het jammere is dat er niet gekeken wordt wat er met de man aan de hand is. Deze beste man heeft hulp nodig en niet om kapot gemaakt te worden met dit soort berichten. Zou de man graag helpen als coach.

  3. Boudewijn schreef:

    Precies, daar is de boer mee geholpen en uiteindelijk ook zijn schapen. Of is het ons daar niet om begonnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.