Nieuws
wolf

De herdersvereniging VGSN wil dat er maatregelen worden genomen tegen wolven. Er moeten wolfvrije gebieden komen en er is meer geld nodig voor wolfwerende maatregelen.

Volgens de Vereniging Gescheperde Schaapskudden Nederland is actie tegen wolven nodig. Aanleiding zijn een facebookbericht van recente aanvallen op klaarlichte dag van wolven op een kudde en het grote aantal schapen dat door een gevestigde wolf in Brabant is gedood.

De verenging pleit voor wolfvrije gebieden in Nederland, zodat schapen op de hei en in de wei kunnen blijven. Ook vragen ze snel om criteria voor het afschieten van probleemwolven, om beter beleid voor wolven in binnen- en buitenland en om meer geld voor wolfwerende maatregelen.

De VGSN merkt dat het draagvlak voor de wolf onder herders afneemt. De vereniging zegt dat herders natuurliefhebbers zijn maar steeds meer moeite hebben met wolven te moeten leven en werken.

De initiatiefnemers van een wolvenhek in Friesland zeggen ook dat de komst van wolven dramatisch is voor het aantal schapen in hun provincie. De afgelopen 2 jaar is de Friese schapenstapel met 16% afgenomen. Of het Friese hek er komt is niet duidelijk. Demissionair minister Schouten van Landbouw is geen voorstander, zo laat ze weten in antwoorden op Kamervragen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Gelukkig had ik het dossier Giftige planten op mijn telefoon gedownload en herkende ik op tijd de vergiftigingssymptomen.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Download net als Martin Oosthoek de voor abonnees gratis dossiers op hetschaap.nl/shop