Vakblad

Het Schaap 9 – september 2017

In deze editie

  • Wales nog gelaten over brexit
  • Reportage bij Charollaisfokker Andrew Walton in Engeland. Overtuigende cijfers
  • Onderzoek van Harper Adams University: Vitamine E en vetzuren beïnvloeden vitaliteit van lammeren
  • Reportage bij Shropshirefokker Harvey Clay in Engeland. Shropshires blijven van boombast af
  • Onderzoek van Harper Adams University: Extra eiwit niet nodig bij ooi in goede conditie
    Plus: Minder wormen door speekseltest
  • Reportage bij Suffolkfokkers Charles en Matt Harding in Engeland. Alles voor de afzet
  • Indrukwekkende dieren op Nationale Texelaarfokdag
    Plus: Nieuwe fokwaardes
  • Hobbyreportage bij Mieke Bouwmeester-Nortier. In Strijen houdt zij 17 Shetlandooien. ‘Ze kunnen veel meer dan je denkt’

Rubrieken:

  • Commentaar: Mensenwerk (LTO-vakgroep Schapenhouderij)
  • Nieuwsopening: Prima kaas en zuivel op nieuwe keuring
    Polluitslag op stelling ‘Gaat u kijken op een fokdag?’
    ZiekteAlert: Listeriose. Terugkomers
    Markt: Weer rust op de schapenmarkt
  • Middenplaat: Mergellander
  • Antwoord op lezersvragen: Hoe zwoegervrij worden? Ziek na verhuizen. Groenkauwer opruimen? Clik giftig?
  • Tips: Koeienwei netjes houden. Knipschaar en bekapmesje met spiritus ontsmetten. Dekseizoen voorbereiden
  • Praktijkgeval van dierenarts Koos Roorda: Het geheim van veerkracht (op een bedrijf het ene jaar dode lammeren door maag-darmwormen, het volgende jaar geen wormbehandelingen nodig)
    Column van GD’er Lammert Moll: Een harde brexit?
    Vragen aan dierenarts Loek van Vliet: Vliesje. Plotseling dood
  • Berichten van NSFO, NTS en TSNH
  • Hoe gaat de herfstinspectie in z’n werk? Met de ervaringen van Texelaarfokkers André Veneman en Jan Albert Eggerink
  • Boerencolumn van Jan-Willem Bakker: Een geschenk?

Neem nu een abonnement en mis geen enkele reportage meer! Vrijblijvend kennismaken kan ook. Klik hier voor de mogelijkheden.

Preview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.