Vakblad

Het Schaap 2 – februari 2015

In deze editie

  • Reportage bij Hein Verhoeven die 200 Swifters houdt in Asten: ‘Flinke vruchtbare schapen wil ik’
  • Nieuwe herdersopleiding slaat aan
    Mini-interview met Bert Notermans: ‘Ik zoek al 1,5 jaar naar job als herder’
  • Interview met Martin Dam, voorzitter foktechnische commissie van NTS: ‘Saamhorigheid moet weer terug’
  • Reportage bij Saskia Bezemer, die in Westdorpe fokt met Hampshire Down: ‘Een mooie match maakt me gelukkig’
  • Biest en warmte, maar soms even niet
    Stroomschema: Wat doen bij onderkoeling?
  • Niet elk bijproduct is goed voer. Voedingsspecialist Bert van Cleef over winterpeen, bladrammenas, loofresten op bietenland, witlofpennen, voerderbieten, appels, patatsnippers, oud brood, uien, geplette tarwe, bierbostel, bietenpulp, komkommers, bloembollen, aardappelen en spruitenkoppen
  • Reportage bij Bart van Dooren uit Galder. Hij houdt voor de hobby Castlemilk Moorit. Zelfredzaamheid staat voorop

Rubrieken:

  • Commentaar: Stelen
  • Nieuwsopening: Zware straffen geëist tegen verdachte schapendieven
    Drie vragen aan Roeland Vermeulen van platform Wolven in Nederland: ‘3 wolven gezien bij de grens’
    Markt: Zwakke euro helpt Nederlandse export
    Ingezonden brief van Nanda Grondsma, voorzitter Stamboek Fokkersvereniging Skuddeschaap: Onjuist beeld van Skudde
  • Wijs met Wormen: Vitaal lam van goed gevoerde ooi. Weidemanagement. Mestonderzoek
  • Middenplaat: Black Welsh Mountain
  • Antwoord op lezersvragen: Nu al ontstoken uier. Jonge ram
  • Tips: Stress vermijden. Uitloopwei is vaak besmettingsbron. Water op goede temperatuur. Aandacht voor fleslammeren
  • Praktijkgeval van dierenarts Maarten Pieterse: Acute uierontsteking
    Column van GD’er Piet Vellema: Winter?
    Vragen aan dierenarts Norbert Steurbaut: Blazen op milt. Blauwtong
  • Berichten van NSFO en NTS
  • Fokkerijvisie van Corney Niemeijer: ‘Noordhollanders zijn prima ruwvoerverwerkers’
  • Boerencolumn van Jan-Willem Bakker: Gaat u dit lezen?

Neem nu een abonnement en mis geen enkele reportage meer! Vrijblijvend kennismaken kan ook. Klik hier voor de mogelijkheden.

Preview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.