Vakblad

Het Schaap 12 – december 2015

In deze editie

  • Buitenland: schapensector ‘down under’ transformeert
  • Australië: reportage bij Merinofokker Will Bennet uit Tasmanië. Op weg naar 6 kilo wol per hectare
  • Australië: 17.000 euro voor topram
  • Australië: reportage bij Dorper-fokkers Justin en Lorroi Kirkby: ‘Dorper heeft meer vlees’
  • Minder stress bij opstallen voorkomt ziektes: slepende melkziekte, melkziekte, schapenluis, rotkreupel, coli, coccidiose en zomerlongontsteking
  • Van eitje tot lam. Wat bepaalt de worpgrootte?
  • Mail van Jorge Izquierdo uit Spanje: Beste preventie tegen bosbrand
  • Reportage bij Karin Wassink. Zij houdt schapen van drie rassen: Herdwick, Kerry Hill en Leicester Longwool. ‘Enorme liefhebster? Valt wel mee toch?
  • Zoek de snippers en maak kans op mooie prijzen

Rubrieken:

  • Commentaar: Cashen (vergoeding schapenbegrazing)
  • Nieuwsopening: ‘Grote export Texelaars is enorme stimulans fokkerij’
    Drie vragen aan kandidaat-voorzitter LWPS, Carlo van As: ‘Geen lakschoentjes’
    Markt: Moeilijke schapenmarkt
    Ingezonden brief van Paul Spierings over Q-koortspatiënten
  • Wijs met Wormen: Weides in welke volgorde gaan gebruiken? Ervaringen van schapenhouders. Slechte groei: eerst oorzaak achterhalen
  • Middenplaat: Hampshire Down
  • Antwoord op lezersvragen: Vlek op het oog. Rode klaver
  • Tips: Groeien op winterwei. Lastige leverbot. I&R op orde brengen. Slechte ooien afvoeren. Soepele overgang naar stal
  • Praktijkgeval van dierenarts Loek van Vliet: Pasteurellose
    Column van GD’er René van den Brom: Een schaap hoort op vier poten te staan
    Vragen aan dierenarts Herman Aa: Para-tbc. Risico’s van mestaanvoer
  • Berichten van NSFO, NTS, TSNH, Stamboek de Noordhollander en Nederlands Flevolander Stamboek
  • Fokkerijvisie van Flevolanderfokker Albert Braams: ‘Alles goed op de rit met lidmaatschap van NSFO’
  • Boerencolumn van Jan-Willem Bakker: Eet lamsvlees!

Neem nu een abonnement en mis geen enkele reportage meer! Vrijblijvend kennismaken kan ook. Klik hier voor de mogelijkheden.

Preview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.