Vakblad

Het Schaap – mei 2018

In deze editie

  • Bedrijfsreportage bij Albert en Johannes van der Veer. In het Friese Welsrijp hebben ze 115 koeien en 550 schapen (Swifter en kruislingen Swifter x Texelaar). De schapentak wordt uitgebreid.
  • I&R voor schapen vanaf 1 juli scherper
    Plus: Wie is verantwoordelijk?
    Plus: Wie krijgt de brief?
  • Kobaltgebrek remt lammergroei af
    Plus: Goede groei
    Plus: Bodem, plant en dier
  • Bekappen, ja of nee?
  • Dag van het Schaap 2018: voorbeschouwing
  • Hobbyreportage bij Arjon Velthoen. In het Brabantse Fijnaart houdt hij 35 Texelaars. ‘Ik kies mijn eigen weg’
  • Lezersactie: Gratis naar de Dag van het Schaap?

Rubrieken:

  • Commentaar: Veel waard (Dag van het Schaap)
  • Nieuwsopening: I&R-regels per 1 juli strenger
    Polluitslag op stelling ‘Preventie tegen wolven?
    ZiekteAlerts: Plotseling dood. Vlekziekte
    Markt: Recordprijzen op schapenmarkt
    Column van Saskia Duives-Cahuzak (vakgroepvoorzitter LTO Schapenhouderij): Hygiëne bij scheerfeesten
  • Middenplaat: Suffolk
  • Antwoord op lezersvragen: Wel of geen zout? Moeten we scheren? Waaraan ging dit schaap dood?
  • Tips: Ooien en lammeren scheiden. Rondom spenen mest van lammeren onderzoeken. Diarree bij jonge lammeren in de wei
  • Praktijkgeval van dierenarts Norbert Steurbaut: Prolaps
    Column van GD’er Piet Vellema: Eat them to save them
    Vraag aan dr. Maarten Pieterse (specialist gezondheidszorg kleine herkauwer): Lam drinkt direct na geboorte geen biest
  • Berichten van NSFO en NFS (Nederlands Flevolander Stamboek)
  • Flevolanderfokker Leonard Schrijver vertelt hoe hij de klauwverzorging naar behoefte doet: ‘Gemak dient de mens’
    Plus: Onderzoek klauwverzorging
    Plus: 5-puntenplan rotkreupel
  • Boerencolumn van Jan-Willem Bakker: Lam van streek

Neem nu een abonnement en mis geen enkele reportage meer! Vrijblijvend kennismaken kan ook. Klik hier voor de mogelijkheden.

Preview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.