Vakblad

Het Schaap 5 – mei 2011

In deze editie

  • Bedrijfsreportage bij Dinand en Karin Wiederhold uit Winterswijk Huppel. Zij houden 400 ooien. Flexibel bedrijf
  • EU-politiek beslissend voor inkomens. Toeslagrechten vervallen, nieuw beleid in de maak
  • Vooruitblik Dag van het Schaap
  • Thema: De waarde van wol
    Wolprijs schiet omhoog
    Steeds meer wolliefhebberij
    Reportage bij Ann Louwagie-Decrock uit Poperinge (België). Zij houd 35 ooien en 7 rammen van 10 verschillende rassen en maakt allerlei creaties van wol. ‘Ik kan me er creatief enorm in uitleven’
  • Wij doen het zo: Afrastering kiezen
  • Mail van Eric Verstappen uit Canada: Schapen verkopen
  • Macho met hoorns
  • Hondenschade lastig te bewijzen
  • Ambachtelijk kaas maken. Ellen Stam en Freek Atema uit Exel laten zien hoe zij biologische boerenschapenkaas maken
  • Hobbyreportage bij Petra Schilder uit Scharwoude. Zij houdt 100 Texelaars (blauw en wit), 25 Drentse Heideschapen, 10 Racka’s 10 Soays plus wat Wiltshire Horns en Walliser Schwarznasen. Ras naar eigen maatstaven

Rubrieken:

  • Commentaar: Uniek evenement (Dag van het Schaap)
  • Nieuwsopening: NSFO en GD nog oneens over zwoegertest
    Drie vragen aan Bert van Dijk uit Keldonk, hobbyfokker met Jacobschapen en Poll Dorsets. ‘Dan maar niet naar shows’
    Markt: Rustige en stabiele markt
    Ingezonden brief van ir. Harm Ploeger, Faculteit Diergeneeskunde: Eén product, twee problemen (ontwormingsmiddelen). Met reactie erop van drs. D.P. Dercksen, Pfizer Animal Health
  • Middenplaat: Scottish Blackface
  • Antwoord op lezersvraag: Slechte rammen?
  • Tips: Gebruikte dekram beoordelen. Hittestress. Niet alleen kijken, maar ook zien. Slangetjes aan lambar
  • Praktijkgeval van dierenarts Maarten Pieterse: Zonder wol geboren
    Column van GD’er Lammert Moll: Betrouwbaarheid
    Vragen aan dierenarts Herman Aa: Zere bekjes behandelen. Zere bekjes voorkomen
  • Berichten van NTS, TSNH en NSFO
  • Boerencolumn van Jan-Willem Bakker: Geld voor je waar

Neem nu een abonnement en mis geen enkele reportage meer! Vrijblijvend kennismaken kan ook. Klik hier voor de mogelijkheden.

Preview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.