Vakblad

Het Schaap 12 – december 2011

In deze editie

  • Interview met dr. Ir. Harm Ploeger, Faculteit Diergeneeskunde: ‘Iedereen doet maar wat met ontwormen. Verontrustend’
  • Stro is duur dit jaar
  • Bedrijfsreportage bij Hessel Boersma uit Veenwouden. Hij houdt 300 ooien voor vleeslamproductie. ‘Niets is duurder dan een lam dat klaar is’
  • Nieuwe verwekker van baarmoederontsteking
  • Mail van Jan Cortenbach uit China: Vleesschandaal
  • Vleeslamindex maakt verwachting waar
  • Reportage bij biologische schapenhouder Marius Kastelijn uit Wiuwert. Hij houdt 50 ooien (Swifter x Texelaar). Natuurlijke wijze van boeren
  • Veel nieuws op tweede dag voor professionele houder
  • Listeriose duikt vaker op
  • Hobbyreportage bij Peter Woudberg uit Odeholtpade Hij houdt 9 ooien (Swifter, Zwartbles, Wensleydale). ‘Grote ooien en makkelijk aflammeren’

Rubrieken:

  • Commentaar: Minieme kans (entplicht showschapen)
  • Nieuwsopening: Ernstige resistentie Haemonchus tegen ivermectine
    Drie vragen aan Frank Stegeman. Hij heeft 75 Blauwe Texelaars en zit in de stichting Texelaarpromotie Midden-Nederland. ‘Fokdag voor GD-gecertificeerden’
    Markt: Prijzen te hoog voor offerfeest
    Ingezonden brief van dieren dierenarts Nelson Speelman. Tests zwoegerziekte niet gelijk
  • Middenplaat: Heidschnucke
  • Antwoord op lezersvraag: Schurft
  • Tips: Selecteren op gebruikseigenschappen. Korte dekperiode. Verspil geen ruwvoer. Mestonderzoek is vaak zinvol
  • Praktijkgeval van dierenarts Loek van Vliet: Plotseling dood
    Column van GD’er René van den Brom: Ook voor schapen één Europa
    Vraag aan dierenarts Arend Beekhuis: Dekram loopt slecht
  • Berichten van NTS, TSNH en NSFO
  • Boerencolumn van Jan-Willem Bakker: Professioneel

Neem nu een abonnement en mis geen enkele reportage meer! Vrijblijvend kennismaken kan ook. Klik hier voor de mogelijkheden.

Preview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.