Nieuws
wolf

Alle schapenhouders in Drenthe kunnen subsidie krijgen op investeringen in wolfwerende maatregelen. Ook komt er een wolvenconsulent.

Dat heeft de provincie gisteren besloten. Tot nu toe konden alleen schapenhouders in een aangewezen wolvengebied zo’n subsidie krijgen. Nu geldt die voor de hele provincie. De regeling kent terugwerkende kracht.

Binnenkort zal Drenthe ook een wolvenconsulent aanstellen, waar schapenhouders met vragen over goede maatregelen tegen wolven terecht kunnen. Zo’n consulent is er ook al in Gelderland.

Aanleiding is het toegenomen aantal aanvallen, waarschijnlijk door wolven, in het westen van Drenthe. De gebiedscommissie van de provincie heeft daarop gepleit voor uitbreiding van de subsidiemaatregelen en dat verzoek is gehonoreerd.

Op donderdagavond 11 november is er ook een digitale bijeenkomst voor veehouders over de wolfaanvallen en te nemen maatregelen in Drenthe. Die is georganiseerd door LTO-Nederland, het Platform KSG en de Verenging Gescheperde Schaapskudden VGSN. De bijeenkomst gaat met behulp van Zoom en begint om half 8. Aanmelden kan via deze link.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.