Nieuws
wolf

De Friese schapenhouder Kees Terpstra gaat een vergunning aanvragen om wolven die zijn schapen aanvallen, dood te schieten. Hij raakte onlangs 4 schapen kwijt door een aanval.

Terpstra vindt dat het verdedigen van eigen goed juridisch zwaarder weegt dan instandhouding van een beschermde soort. Samen met een jager, en gesteund door de stichting No Wolves Benelux, gaat deze schapenhouder uit het Friese Jonkersland de aanvraag donderdagochtend in Leeuwarden indienen.

In maart beet een wolf op het bedrijf van Terpstra twee hoogdrachtige ooien dood en moesten er nog 2 worden afgemaakt omdat ze zwaargewond waren. De schapenhouder wil bij een volgende wolfaanval zijn schapen kunnen verdedigen.

Inschrijven nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

3 reacties op “Schapenhouder vraagt vergunning voor afschieten wolf

 1. Nelly Grace schreef:

  Misschien hebben we veel te veel dieren in ons kleine land? En hebben we in verhouding tot de grote aantallen mensen en dieren te weinig natuur?
  Ik denk het…..

 2. JP schreef:

  Iedere schapenhouder zou een vergunning aan moeten vragen, of was het alleen maar om een signaal af te geven.

 3. Kaoru schreef:

  Nederland heeft in de tijd dat deze grote rovers er niet waren en andere biodiversiteit opgebouwd. Dat mensen zeggen dat de natuur de boel maar weer lekker in handen moet nemen is onredelijk en onverantwoord. Wat is het verschil tussen het afschieten van 1300 herten of een aantal wolven? Als je vlees eet weet je dat het dier snel aan zijn einde komt en niet aan stukken gescheurde wordt in dat beetje leven wat ze hebben. Weg met die wolf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.