Nieuws

RVO houdt vast aan planning I&R

Rvo.nl laat weten dat de nieuwe regels voor de schapen-I&R toch per 1 juli van kracht worden. Volgens RVO is er geen sprake van uitstel. Het komende half jaar zal worden gebruikt ‘om ervaring op te doen’.

Tijdens overleg tussen RVO en vertegenwoordigers van de schapenhouderij bleek dat de sectorpartijen moeite hebben met het tempo waarin de strengere I&R-regels van kracht worden. Ook was onduidelijk wat er met fout geregistreerde schapen moet gebeuren als die op een slachthuis of verzamelcentrum worden aangevoerd.

Daarop is besloten de periode van 1 juli tot 1 januari te gebruiken om ervaring op te doen. RVO heeft eerder laten weten dat vanaf 1 juli fout geregistreerde schapen te blokkeren. De dienst houdt daar aan vast, ongeacht dat het blijkbaar de komende maanden om ‘het opdoen van ervaring’ gaat. Eerder leken de regels te worden uitgesteld.

Schapenhouders hebben inmiddels een brief met uitleg over de nieuwe I&R-regels gekregen. Daarin staat dat niet correct geregistreerde dieren vanaf 1 juli niet meer mogen worden aan- of afgemeld.

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.