Nieuws
rouge
Eigenaar Johannes Pieters krijgt een prijs, bloemen en een foto van zijn winnende ram van VSS-bestuursleden Bert Steginga (links) en Jan van der Zanden

Een Rouge de l’Ouest-ram van Johannes Pieters uit Koekange is het beste schaap van de Vereniging van Speciale Schapenrassen in 2021. De ram kreeg 90,3 punten.

De uitslag van topdieren werd bekendgemaakt tijdens de algemene ledenvergadering van de VSS afgelopen zaterdag. De tweejarige ram van Johannes Pieters bleek afgelopen jaar met het hoogste aantal punten in het stamboek ingeschreven: 90,3.

Op de 2e plaats kwam een 7 jaar oude Shetland-ooi van Sonja van der Wal met 89,2 punten. Derde werden een Poll Dorset van Jorgen Munck en een Herdwick van Gerrit van den Berg met elk 88,9 punten.

Van alle fokdieren die afgelopen jaar bij de VSS werden ‘gepunt’, scoorde maar liefst 80% tussen de 85 en 90. Bestuurslid Bert Steginga, belast met onder meer fokkerijzaken bij de VSS, zegt blij te zijn met deze hoge kwaliteit.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1 reactie op “Rouge-ram van Pieters beste VSS-schaap

  1. J Pieters schreef:

    In de wereld spreekt men over bedreigde diersoorten. Als de wolf niet bestreden wordt als lustmoordenaar, gaan onze schapen daar ook onder vallen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

GD en Het Schaap presenteren: Online Kennisevent 2022

Experts op het gebied van schapenvoeding en diergezondheid praten u bij tijdens een interactieve bijeenkomst op 27 januari 2022.

Zorg dat u er bij bent: meld u aan!

Kijk, luister, stel uw eigen vragen en maak ook nog kans op leuke prijzen.

“Gelukkig had ik het dossier Giftige planten op mijn telefoon gedownload en herkende ik op tijd de vergiftigingssymptomen.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Download net als Martin Oosthoek de voor abonnees gratis dossiers op hetschaap.nl/shop

“Even zoeken en ik vond alles dat de afgelopen jaren in Het Schaap had gestaan over die ziekte. En dat terwijl ik met de schapen op pad was!”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Rob Adriaans het gemak van het online archief van Het Schaap: gratis en exclusief voor abonnees.

Het Schaap gaat live!

Wat? Zomerlongontsteking

Door wie? Dr. Piet Vellema van GD

Wanneer? 22 juni om 20:30 uur

Interactief? Ja, stel zelf vragen

Kosten? Deelname is gratis!