Nieuws

Rouge-ram van Pieters beste VSS-schaap

1
rouge
Eigenaar Johannes Pieters krijgt een prijs, bloemen en een foto van zijn winnende ram van VSS-bestuursleden Bert Steginga (links) en Jan van der Zanden

Een Rouge de l’Ouest-ram van Johannes Pieters uit Koekange is het beste schaap van de Vereniging van Speciale Schapenrassen in 2021. De ram kreeg 90,3 punten.

De uitslag van topdieren werd bekendgemaakt tijdens de algemene ledenvergadering van de VSS afgelopen zaterdag. De tweejarige ram van Johannes Pieters bleek afgelopen jaar met het hoogste aantal punten in het stamboek ingeschreven: 90,3.

Op de 2e plaats kwam een 7 jaar oude Shetland-ooi van Sonja van der Wal met 89,2 punten. Derde werden een Poll Dorset van Jorgen Munck en een Herdwick van Gerrit van den Berg met elk 88,9 punten.

Van alle fokdieren die afgelopen jaar bij de VSS werden ‘gepunt’, scoorde maar liefst 80% tussen de 85 en 90. Bestuurslid Bert Steginga, belast met onder meer fokkerijzaken bij de VSS, zegt blij te zijn met deze hoge kwaliteit.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1 reactie op “Rouge-ram van Pieters beste VSS-schaap

  1. J Pieters schreef:

    In de wereld spreekt men over bedreigde diersoorten. Als de wolf niet bestreden wordt als lustmoordenaar, gaan onze schapen daar ook onder vallen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.