Nieuws
wolfaanval

De provincie Drenthe moet een schapenhouder meer geld betalen als vergoeding voor een aanval door een wolf. Dat heeft de Raad van State besloten na een beroepszaak.

De schapenhouder in Drenthe had de zaak bij de Raad van State aangespannen. Op zijn bedrijf met 2.500 ooien doodde een wolf in maart 2018 vier drachtige ooien. De schapenhouder kreeg daarvoor 930 euro schadevergoeding maar daartegen maakte hij bezwaar bij de provincie. Hij wilde extra geld omdat de schapen drachtig waren, andere schapen verworpen zouden hebben door stress en omdat hij 9 uur extra werk had aan het afhandelen van de schade. Daarop besloot Drenthe hem € 1.090 te betalen.

De gedupeerde schapenhouder vindt dat bedrag nog steeds te laag. Hij ging daarom in beroep bij de Raad van State en die deed vandaag uitspraak.

De Raad van State vindt dat de schapenhouder niet heeft aangetoond dat andere ooien hebben verworpen na de wolfaanval. Ook vindt de Raad dat hij geen recht heeft op meer geld voor de 4 gedode drachtige schapen. Wel vindt de Raad van State dat de schapenhouder een vergoeding moet krijgen voor negen uur die de man heeft moeten steken in de afhandeling van de schade na de wolfaanval.

De Raad van State heeft besloten dat de man recht heeft op een nieuwe schadevergoeding die in ieder geval niet lager mag zijn dan de 1.090 euro die al was bepaald. Gedeputeerde Staten van Drenthe moet dus een nieuw bedrag vaststellen. Drenthe moet ook de griffiekosten van de schapenhouder vergoeden.

Inschrijven nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

3 reacties op “Rechtszaak gewonnen: nieuwe vergoeding wolfschade

 1. Henneke schreef:

  Vind het verschrikkelijk dat schapen gedood worden door een beschermd diersoort.
  Het einde is helaas niet in zicht.
  Wat kunnen we hier tegen doen.
  Een financiële vergoeding is prettig maar lost- op termijn- niets op.

 2. Boer stef ,vlaams brabant schreef:

  Roodkapje draait zich om in haar graf

 3. Kees schreef:

  Als we de publieke opinie willen beïnvloeden, moeten we zoveel mogelijk confronterende foto’s van aangevallen schapen overal publiceren, zodat de burgers de werkelijkheid te zien krijgen. Ook de artikelen onder de aandacht brengen dat wolven gewoon over afrasteringen van 1,20 meter springen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.