« Vragen

Sleepstallen

In mijn omgeving in de provincie Groningen kom ik weinig schuilstallen voor schapen tegen. Ik ben aan het uitzoeken welke mogelijkheden er zijn om meer beschutting aan de schapen te bieden en hoe de schapenhouder daar over denkt. Daarom wil ik de volgende vraag op dit platform voorleggen. Is het voor de schapenhouder interessant om tegen een kleine vergoeding (brandstofverbruik trekker) een verplaatsbare schuilstal te kunnen huren, die voor u wordt neergezet en zonodig weer verplaatst wordt naar een ander weiland? Ik hoor het graag.

2 reacties op “Sleepstallen

  1. Bakker schreef:

    Wij zelf gebruiken wel een platte wagen als schuilplek voor de schapen, dat werk opzich wel maar deze wagen moet wel bijna ieder week of meerdere keren per week verplaatst worden om geen dooie gras plekken te krijgen. Wat bij ons wel goed werkt is dat langs de gehele dijk allemaal bomen/struiken langs de kant groeien. Deze zijn soms wel 5 meter hoog waardoor ze veel schaduw geven aan de schapen. Wel leuk is dat deze bomen/struiken daar uit zich zijn gaan groeien, soort van opslag. Kan u wel een paar foto’s sturen.

  2. Peggy schreef:

    Dank voor uw reactie. Foto’s vind ik zeker leuk om te ontvangen. Mooi dat uw schapen ook in de natuurlijke beschutting van bomen en struiken kunnen staan. Zijn er genoeg van dit soort plekken voor de schapen? Is deze grond langs de dijk van de gemeente?
    De platte wagen zie ik hier ook soms in het weiland staan. Beschermt zo’n wagen de schapen voldoende volgens u?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.