« Vragen

Drachtig schaap kan van achteren niet staan

We hebben een hoogdrachtig schaap dat nog goed vreet en niet lusteloos is. Ze kan alleen van achteren niet meer opkomen.
Het lijkt erop dat ze veel lammeren draagt en is een ouder schaap. Wat kan dit zijn ?

8 reacties op “Drachtig schaap kan van achteren niet staan

 1. anoniem schreef:

  Wij hebben hetzelfde, ook oudere ooi en droeg andere jaren vaak meerlingen… vorig jaar slepende melkziekte gehad. Komt nog wel zelf op maar zwabbert, is wel slechter geweest…

 2. margriet schreef:

  misschien preventief behandelen voor melkziekte? voor ze helemaal plat gaat ?

 3. Arina schreef:

  Hallo,

  Wij hebben dit vorig jaar ook gehad. Bij oudere schapen met meerlingen kan dit een glucose tekort zijn. Zou dit zeker eens navragen bij je DA. Wellicht is het dus heel makkelijk te verhelpen! Succes!

 4. Arina schreef:

  Wij hebben overigens het schaap ook met ijzer behandeld. Maar dit hielp niet.

 5. jan86972 schreef:

  ze is al behandeld voor melkziekte maar reageerd hier niet op

 6. Brt Mol schreef:

  Heeft ze koorst?….voel is aan de oren…het kan vaak een en en verhaal zijn…inderdaad melkkreupel…of sleependemelkziekte….komt vaak natuurlijk als de schapen wat ouderzijn…probeer wat betreft de voeding is wat nat gemaakte pulp..brood..(glucose suikers)..spuit redelijk veel calcitat..(15 cc)…minstens 3 dagen..het schaap zal wel veel moeite hebben met aflammeren…het blijven vaak geen aanhouders!!!

 7. Arina schreef:

  Ons schaap heeft het helaas ook niet gered. Door haar een keer of 5 per dag op te tillen, zodat ze haar urine en ontlasting kwijt kon, heeft ze het gered tot de uitgerekende datum. Tussendoor konden wij voelen dat de lammeren nog niet overleden waren, uiteindelijk hebben we de beslissing genomen om haar niet nog een bevalling aan te doen en hebben we de lammeren er door middel van een keizersnee te wereld laten komen en uiteindelijk met de fles groot gebracht.

 8. werner schreef:

  Hallo,
  ik heb dit enkele jaren geleden ook gehad met een drachtige ooi. Na een week heb ik ze terug op de poten gekregen door elke dag Enerfit te geven voor lammeren: 2x 8ml. Dit is een multivitaminepreparaat dus met een ander middel lukt het misschien ook wel.
  Ook werd ze 2x per dag op de poten gezet met een takel om zich te ontlasten. Ze heeft het gered en ik heb het daarna niet meer voorgehad. Ze lammert nu nog steeds zonder problemen dus in mijn geval was het gelukkig éénmalig. Sindsdien geef ik wel regelmatig een mineralenemmer met glucose (Crystalyx)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.