4 reacties op “bolus

 1. Harry van Dijk schreef:

  Ik heb dit jaar 3 weken voordat ik de ram bij de ooien heb gedaan een bullet ingegeven. Het zijn forse bullets die niet makkelijk in te geven zijn. En ja weer een aparte pillenschieter nodig. Slechts 1 ooi was niet direct drachtig, anderen wel. Dat lijkt goed. Ben wel benieuwd naar het effect op de worpgrootte.

 2. anoniem schreef:

  leuk ik zouw graag willen weten of je lamgemiddelde per schaap omhoog is gegaan dan kan ik het inzetten op mijn koppel aankomend dekseizoen.
  en had je veel last van guste schapen

 3. Jacques Engelen schreef:

  Beste Danielle,

  Dierenarts Frank Glorie (schapendokter.nl) antwoordt het volgende:
  ‘De Sheep bolus ICS is een veel gebruikt product in Engeland. Daar wordt het onder de merknaam van Agrimin verkocht. Grote fokkerijorganisaties zoals Innovis geven 2x per jaar een bolus in. Maar ook schapenhouders gebruiken het veel voor hun dieren. Het is een goed product. Let wel op dat er geen koper in zit. Koperbehoeftige rassen (niet Texelaar) moeten op een andere manier aan hun koperbehoefte kunnen voldoen.
  Het inbrengen vergt wat handigheid maar is goed te doen. Waarbij gezegd moet worden dat de metalen ingever beter werkt dan de kunststofversie. Er is ook een kleinere bolus van Topro op de markt die 4 maanden werkt.’

  Redactie Het Schaap

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.