Nieuws

Schapenhouders die niet-landbouwgronden zoals parken en ander openbaar groen met hun schapen onderhouden, dreigen de EU-toeslagrechten op die terreinen kwijt te raken. Het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) wil ze nu niet langer erkennen.

LTO-Nederland is het hier totaal mee oneens. De organisatie wil zo gauw mogelijk praten met het ministerie. Een mogelijkheid is alle toeslagrechten van een bedrijf te koppelen aan de percelen die wel als landbouwgrond worden erkend. Maar LTO vindt dit ‘indikken’ van de rechten ook een slecht plan want dat is complicerend voor de mestregels: zodra de schaapskudde in bijvoorbeeld een gemeentelijk park loopt moet die gemeente dat vastleggen als inscharen. Dit werkt niet volgens LTO.

Vanaf 2013 gaan er overigens nieuwe regels gelden voor toeslagrechten omdat dan het nieuwe gemeenschappelijke landbouwbeleid in de EU van kracht wordt. Het nieuwe standpunt van ELI loopt wellicht vooruit op deze regels.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

1 reactie op “Problemen met toeslagrechten voor parken

  1. J. Hartman schreef:

    mijn vraag is hoeveel mag een lam van twee weken drinken per dag de moeder is gestorven weet niet hoeveel het mag drinken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.