Nieuws
Politie onderzoekt schapendiefstallen Brabant

De politie van Zeeland en West-Brabant onderzoekt of er een verband is tussen een reeks van schapendiefstallen in het westen van Brabant.

In mei en juni werden op één adres verschillende schapen gestolen. Nu blijkt dat onlangs op een ander bedrijf 33 schapen zijn gestolen.

De meest recente diefstal was bij schapenhouder Chris en Karin Roks in Bergen op Zoom. “Ze namen de zwaardere dieren mee, vooral rammen”, zegt Chris Roks. De 33 dieren werden in de nacht van 19 op 20 augustus gestolen uit een afgelegen perceel langs een bos in Halsteren. Het gaat om kruisingen Texelaar x Swifter.

Eerder werden er in het nabijgelegen Hoogerheide drie keer achter elkaar schapen gestolen van Texelaarfokker Sjaak Hoeks.

Beide gedupeerde schapenhouders zeggen dat bij andere collega’s ook enkele schapen zijn gestolen, maar dat die geen aangifte doen omdat ze daar weinig van verwachten.

De politie vraagt mensen die iets vreemds hebben gezien, zich te melden.

In het oktobernummer van vakblad Het Schaap verschijnt een achtergrondartikel over de golf diefstallen in het westen van Brabant.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.