Nieuws

Open dagen bij 10 Texelaarfokkers

texelaarfokkers

Tien fokkers van Texelaars in Friesland en Groningen organiseren samen op 17 en 18 juli open dagen. Ze hopen veel bezoekers te trekken.

De open dagen zijn een vervolg op gelijksoortige evenementen op Texel en op het vasteland van Noord-Holland afgelopen jaar. Daar kwamen erg veel mensen op af. Deze 10 fokkers in Groningen en Friesland hopen ook op veel bezoekers.

Door de coronaregels waren in 2020 geen Texelaarkeuringen mogelijk. De kans bestaat dat die ook dit jaar nog niet kunnen doorgaan. De tien organiserende Texelaarfokkers zijn fervente deelnemers aan fokdagen en voelen het als een gemis dat ze hun fokmateriaal niet kunnen tonen. Vandaar dat ze zelf hun bedrijven openstellen.

Het tiental hoopt dat de coronavoorschriften in juli deze open dagen weer mogelijk maken. Op dit moment zijn ze niet toegestaan.

Deelnemende fokkers zijn Marcus Postma, Jannes van der Veen, Riemer van der Molen, Romke en Filippus Hoekstra, Jelmer Postma, Wieger, Edgar en Arno Paulus, Yme Postma, Gerrit Bouis, Rinnert de Vries en Hendrik Posthumus. De meeste fokken witte Texelaars, een fokt Blauwe Texelaars en een beide rassen.

Meer informatie bij Filippus Hoekstra (06-41167571) en Jelmer Postma (06-38817981).

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.