Nieuws

NTS financieel gezond

NTS
Leden van NTS-afdelingen brengen een stem uit tijdens de jaarvergadering

Het Texelaarstamboek NTS heeft de financiën prima op orde. Het stamboek overweegt een deel van de ruime reserve te gaan besteden.

Dat bleek tijdens de jaarvergadering van het Nederlands Texels Schapenstamboek in Zuilichem. Het NTS heeft meer dan 60.000 euro op de bank staan en dat bedrag is volgens het hoofdbestuur wat aan de ruime kant. Binnenkort zal het HB met voorstellen komen waar een deel van dat bedrag aan kan worden besteed, zoals promotie van de Texelaar, extra afdracht aan de afdelingen, etc.

De contributie voor komend jaar blijft dan ook gelijk.

De circa 35 aanwezige leden stemden unaniem voor een aantal wijzingen en voorstellen, onder meer over de oprichting van de nieuwe afdeling Noordoost.

Na de vergadering gaf Mathijs Dudok een presentatie van het project Polderlam van schapenhandel Klaas van Veen. Dat project kende een taaie start, vooral om het lamsvlees in goede supermarkten te krijgen, maar komt nu op gang. Voor Texelaarfokkers zijn er wellicht kansen om goede fokrammen aan Polderlam te kunnen leveren. Polderlam eist wel dat het rammen zijn waarvan fokwaardes bekend zijn.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.