Nieuws

Ministerie wil brede dialoog over wolf

1
wolf

Het ministerie van LNV wil een brede maatschappelijke dialoog over de positie van de wolf in Nederland.

Minister Christianne van der Wal van Natuur en Stikstof wil in zo’n brede maatschappelijke dialoog graag dat 3 zaken aan de orde komen: de angst voor de wolf, de positie van de wolf in de natuur en bescherming van vee. Ze gaat de Raad voor Dieraangelegenheden vragen die dialoog te organiseren.

De minister schrijft dit in een antwoord op een brief die 3 dierenartsen in november naar het ministerie stuurden. Die klagen daarin over het werk van BIJ12 en laten weten zeer bezorgd te zijn over het sterk toenemende aantal aanvallen van wolven op vee. De brief is ook ondertekend door 47 andere dierenartsen in Drenthe. De dierenartsenorganisatie steunt de Drentse dierenartsen en heeft de brief gepubliceerd.

Van der Wal vindt dat de dierenartsen met hun klachten over BIJ12 bij de provincie moeten zijn, dus gaat ze daar niet op in.

Inschrijven nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1 reactie op “Ministerie wil brede dialoog over wolf

 1. S.R. Walda schreef:

  L.S.
  Ondanks het feit dat ik zo’n 50 km verwijderd woon van de dichtsbijzijnde wolvenaanvallen deel ik u mee dat ik vind dat het de hoogste tijd wordt om een halt toe te roepen aan de ongebreidelde aanvallen van de wolf.
  Het dier hoort hier niet meer thuis gezien de gedragingen ervan.
  Niet langer praten maar in actie komen. De politiek moet nu lef tonen en een einde maken aan deze hartverscheurende situatie.
  S.R. Walda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.