Nieuws

LWPS boycot controle stallijsten eI&R

1

De Landelijke Werkgroep Professionele Schapenhouders roept op tot een boycot van de controle van stallijsten voor de elektronische I&R. Schapenhouders met minder dan honderd dieren krijgen van Dienst Regelingen hun stallijsten thuisgestuurd met het verzoek te checken of de gegevens kloppen. De lijsten zijn gebaseerd op de gegevens die in de landelijke I&R-databank staan.

Grotere schapenbedrijven krijgen alleen een instructie over hoe ze zelf hun stallijsten kunnen inzien en eventueel uitprinten.

Volgens LWPS-voorzitter Erich Rhöse wekt Dienst Regelingen de indruk dat deze controle verplicht is. Dat is volgens de voorman onjuist. Dienst Regelingen zegt dat elke schapenhouder verplicht is zijn administratie op orde te houden.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

1 reactie op “LWPS boycot controle stallijsten eI&R

  1. Boudewijn schreef:

    Er zijn al schapen die zelf ruien en dus geen extra behandeling meer nodig hebben. Het percentage schapen wat bij mij nog behandeld moet worden na een aanval heeft inmiddels het nulpunt bereikt. Het gaat hier om een populatie van ruim 500 ooien. Al jaren geen preventieve behandeling meer toegepast. Er loopt nog wel af en toe een wolras tussen die maden krijgt (zie het als controle) , maar de rest van de koppel blijft vrij. Dit alles met een bespiering die niet onder doet aan de swifter of een ander productieras. Tevens inzetbaar als natuurbegrazer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.