Nieuws

De provincie Limburg opent morgen (15 maart) een nieuwe subsidieregeling voor onder meer het weren van wolven. Er is bijna 3 ton beschikbaar.

Limburg stelde vorig jaar ook al 200.000 euro beschikbaar. De subsideregeling werd overvraagd waardoor het bedrag naar bijna 4 ton werd verhoogd.

Voor dit jaar wordt opnieuw 288.000 euro beschikbaar gesteld aan grondeigenaren, grondgebruikers, wildbeheereenheden, faunabeheereenheid, terreinbeheerders en coördinerende organisaties. Per grondgebruiker of -eigenaar is de subsidie maximaal 10.000 euro.

Het geld is niet alleen voor het nemen van werende maatregelen maar ook voor onderzoek naar nieuwe preventieve maatregelen. De subsidieregeling is ook voor het weren van ander wild dan wolven: onder meer dassen en zwijnen.

“We kunnen beter schade voorkomen dan financieel compenseren. Dit voorkomt onnodige verdrietige situaties en terugkerend financieel nadeel. Sommige schades blijven ontstaan als er niets aan voorzorgsmaatregelen wordt gedaan”, zegt Limburgs gedeputeerde Geert Gabriëls in een toelichting.

De regeling is vanaf vanavond hier te vinden.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.