Exclusieve lezersreis naar Groot-Brittannië

Vakblad Het Schaap organiseert in 2017 weer een lezersreis naar Groot-Brittannië, met een bezoek aan de Royal Welsh Show (Europa’s grootste agrarische beurs) als één van de hoogtepunten. Gaat u mee?

Ferry P&O

Schapenkeuring Groot-Brittannië

Park Inn Radisson Telford

Lezersreis Het Schaap 2015

 

 

 

 

 

 

Zoals gewoonlijk wordt de reis begeleid door medewerkers van Het Schaap, die naast de show een aantal interessante bedrijfsbezoeken voor u in petto hebben. De reis wordt verzorgd door Agro Reizen, dé specialist in agrarisch-toeristische reizen.

Inbegrepen zijn:

 • overtocht Rotterdam Europoort – Hull v.v.
 • vervoer per luxe Britse touringcar
 • 5 overnachtingen inclusief ontbijt
 • 4 diners, 3 lunches en 1 lunchpakket
 • alle excursies volgens programma
 • bedrijfsbezoeken volgens programma
 • reisleiding door medewerkers van Het Schaap

Niet inbegrepen:

 • diner tijdens het bezoek aan de Royal Welsh show
 • eventuele verzekeringen (reis, bagage, ongevallen en annulering)
 • uitgaven van persoonlijke aard (alle drankjes, telefoneren, souvenirs)

Reisduur en -kosten

Een veelgehoorde opmerking na afloop van vorige reizen was dat er zo weinig vrije tijd was. Daarom hebben wij dit jaar voor een extra reisdag gekozen. De reis is daardoor iets duurder geworden, maar zo heeft u wel meer tijd om de omgeving in u op te nemen. Het is uiteindelijk ook vakantie, toch?

De reis vindt plaats van zondagavond 23 t/m vrijdagochtend 28 juli 2017 en kost € 848,- per persoon. Abonnees van vakblad Het Schaap profiteren samen met maximaal 1 introducé van € 50,- korting per persoon en betalen dus € 798,- per persoon. Voor het alleengebruik van een 1-persoonskamer betaalt u een toeslag van € 195,-, ongeacht of u abonnee bent of niet.

Zondag 23 juli

We verzamelen om 18:30 uur bij de P&O-terminal in Rotterdam Europoort. Bij het inchecken krijgt iedereen een sleutel van zijn/haar 2-persoons binnenhut en nadat we onze bagage daar hebben achtergelaten, schuiven we aan voor het buffetdiner. De ferry vertrekt om 20:30 uur richting Hull.

Maandag 24 juli

Na het ontbijt aan boord komen we rond 08:00 uur aan in Hull, waar onze bus staat te wachten. Onze chauffeur zorgt voor aanwezigheid van gratis koffie en thee aan boord. Onderweg naar ons hotel in Telford hebben we in ieder geval twee tussenstops: voor een typische Britse publunch en voor een bezoek aan het mooie stadje Bakewell in het Peak District National Park, waar u een terrasje kunt pakken of kunt winkelen . ’s Avonds dineren we gezellig in het hotel waar we ook overnachten.

Dinsdag 25 juli

Na een heerlijk Engels ontbijt bezoeken we vandaag de Royal Welsh Show, de grootste agrarische beurs van Europa. Bereid u maar vast voor op diverse schapenkeuringen, op demonstraties en wedstrijden schapenscheren en schapenherden en op het bewonderen van de ene na de andere schapensoort. En natuurlijk op de rest van de show: paarden, runderen, tractoren, lokale lekkernijen, kleding, u kunt het zo gek niet bedenken of het is er te zien.

We krijgen van het hotel lunchpakketten mee en het diner tijdens de Show bestelt u zelf bij één van de tientallen eetgelegenheden op het beursterrein. Zo kunt u zelf bepalen wanneer u wat gaat bekijken en zit u niet vast aan tijden waarop de hele groep voor lunch of diner moet verzamelen. Behalve natuurlijk om 20:00 uur voor het vertrek terug naar het hotel in Telford.

Woensdag 26 juli

Vandaag gaan we twee schapenbedrijven bezoeken. Bekijk welke schapenrassen er in deze regio worden gehouden en voor welke uitdagingen de schapenhouders door het landschap en klimaat in Groot-Brittannië worden gesteld. Onderweg genieten we van een 2-gangen publunch. ’s Avonds dineren we in ons hotel in Telford.

Donderdag 27 juli

Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis naar Hull. Onderweg maken we een tussenstop bij het Black Country Living Museum in Dudley, waar we een indruk krijgen van het leven in de ‘donkere steenkolentijd’ van 1890-1930. Ook lunchen we hier, voordat we de reis terug naar Hull voortzetten. Om 20:30 uur vertrekt de ferry terug naar Rotterdam. Rond die tijd zitten wij gezellig met z’n allen aan het buffetdiner, waarna we ons in onze hutten kunnen terugtrekken voor de nacht.

Vrijdag 28 juli

Het ontbijt aan boord is de laatste gezamenlijke activiteit. Na aankomst in Rotterdam om 08:15 uur nemen we afscheid van elkaar en is de lezersreis afgelopen.

Meer informatie en aanmelden:

 • Vul het online aanmeldformulier hieronder in of bel op werkdagen met Agro Reizen (026-3512087).
 • Wacht niet te lang met aanmelden voor deze unieke reis, want vol = vol!

Logo Het Schaap

Agro Reizen   SGR

 

 

* * * Helaas, deze reis is volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelden. * * *