Lezersreis Het Schaap 2013: Royal Welsh Show

Speciaal voor haar lezers organiseerde vakblad Het Schaap van 22 t/m 26 juli 2013 een lezersreis naar Wales met bezoeken aan het overweldigende agrarische evenement The Royal Welsh Show en diverse schapenbedrijven in Engeland. Deelnemers aan de lezersreis kijken terug op een zeer geslaagde week: lamsvlees eten, schapen kijken en zelfs de zon liet zich van zijn beste kant zien.

De Nederlandse en Belgische schapenhouders bezochten verschillende Engelse schapenbedrijven. Hoogtepunt was een bezoek aan de Royal Welsh Show in Wales, waar de hele Britse schapenhouderij zich presenteerde. Alle denkbare rassen waren er te bewonderen. De bezoekers kwamen ogen en oren te kort. Niet alleen waren hier maar liefst duizenden schapen, ook koeien, geiten, paarden en zelfs vips passeerden de revue. Bijzonder was het ook om plotseling oog in oog te staan met ‘kersverse opa’ prins Charles.

De reis werd afgesloten met nog een bezoek aan een schapenbedrijf in Engeland, waarbij enthousiast werd uitgelegd over het hoe en waarom van de metingen die ze doen bij hun schapen. Tot slot was er nog gelegenheid voor een kort uitstapje in Colchester, het oudste Engelse stadje. De overtocht met de ferry terug naar Hoek van Holland verliep net als de rest van de reis prima en plezierig. De deelnemers kijken alweer uit naar een volgende reis!

 

Meer informatie over de reis bekijken? Lees hier de aankondiging en een samenvatting van de reisdetails. Of kijk op de Facebookpagina van Het Schaap.