Lamsvlees verkopen aan huis? Volg dit stappenplan

“Eenmaal geproefd kopen mensen vaker lamsvlees. De goede smaak is de beste reclame.”

Deel dit artikel:

Lams- of schapenvlees verkopen aan huis? “Probeer het gewoon uit”, zeggen schapenhouders die er al ervaring mee hebben. “En kijk hoe je het verder kunt uitbouwen, gaandeweg leer je.” De markt is gunstig met hoge prijzen en minder aanbod vanuit Europa. Hier vind je praktische tips en een stappenplan voor de aanpak.

Boerderijwinkels doen het goed. Deze trend biedt kansen voor schapenhouders die lams- of schapenvlees aan huis willen verkopen.

Lokaal en duurzaam

Volgens het Groot Nationaal Boerderijwinkel Onderzoek van Lekkerder Bij de Boer steeg sinds 2021 het aantal bezoeken aan boerderijwinkels met 10 procent. Van 1.160 respondenten koopt 84 procent bij boerderijwinkels om de lokale productie en economie te steunen; duurzaamheid speelt hierin een grote rol.

Premium

Het artikel dat je probeert te lezen is Premium voor al onze abonnees (print en online).

Abonnement

Voor slechts 5,50 per maand (excl. btw) sluit je al een Premium-abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.


Haal nog meer uit je schapenhouderij. Meld je nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Het Schaap!

Ontvang elke twee weken het laatste nieuws, praktische tips en achtergrondartikelen over gezondheid, voeding, fokkerij en veel meer. Sluit je aan bij de 6.000 schapenhouders die de nieuwsbrief al ontvangen. Mis niets meer!