Nieuws

Informatiebijeenkomst over wolven

wolf
Vrijdag 18 mei is in Nijverdal een informatiebijeenkomst voor schapenhouders over de wolf. Foto: Leo Linnartz

Op vrijdag 18 mei vindt in Nijverdal een informatiebijeenkomst voor schapenhouders over de wolf plaats. Verenigingen van schapenhouders zijn initiatiefnemers van deze dag. Doel is kennisverspreiding.

De wolf laat zich steeds vaker zien in Nederland. De schapensector heeft aangegeven behoefte te hebben aan informatie en discussie omtrent de komst van de wolf en het beschermen van schapen. Daarom vindt deze bijeenkomst plaats.

Het programma bevat een inleiding door Leo Linnartz van Wolven in Nederland over de komst van de wolf naar ons land en een inleiding door Johan Wesseling van Faunafonds-BIJ12 over schadevergoedingen. Daarna is ruimte voor discussie. Het middagprogramma gaat over preventie. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij schapenhouder André Kuhn die rasters plaatste en kuddewaakhonden inzet. De Duitse specialiste Yvette Krummheuer zal dan ook uitleg geven over het plaatsen van wolfwerende afrasteringen.

Schapenhouders kunnen gratis aan deze bijeenkomst deelnemen, maar moeten zich wel vooraf aangeven door uiterlijk 14 mei een mailtje te sturen naar melanie.pekel@ark.eu. Een gratis eenvoudige lunch is inbegrepen.

Leden van LTO, Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders, LWPS, Vereniging Gescheperde Schaapskuddes Nederland, Gilde Traditionele Schaapherders en Gezamenlijke Stamboeken Nederland krijgen via hun organisaties ook uitnodigingen voor deze praktische bijeenkomst.

De bijeenkomst begint om 9.30 uur en eindigt om 15.oo uur. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.