Nieuws
kennisevent

Vakblad Het Schaap en de Gezondheidsdienst voor Dieren organiseren op donderdagavond 27 januari een online kennisevent voor schapenhouders. Deelnemers kunnen tijdens de uitzending continu vragen stellen aan de sprekers.

Het programma bestaat grotendeels uit actuele gezondheidszaken. Dierenarts Mark van der Heijden van de ULP-praktijk in Harmelen zal een presentatie geven over coccidiose. Rene van den Brom van GD en Ans van Lier van GGD Utrecht gaan in op de risico’s van zoönosen tijdens de lammertijd. Karianne Peterson van GD presenteert tijdens deze avond een nieuw project voor het beheersen van zwoegerziekte. LTO-bestuurder Albert van der Ploeg gaat daarna in op een actueel onderwerp: hoe kunnen schapenhouders omgaan met de nieuwe regels rond hittestress? Tot slot zal Eveline Dijkstra van GD een presentatie geven over de relatie tussen voeding en gezondheid, met nadruk op voedingssupplementen.

Voor abonnees van Het Schaap, klanten van GD en LTO-leden is er 10 euro korting op deelname. Deelnemers kunnen tijdens de uitzending live vragen stellen aan de sprekers. Ook maken ze kans op enkele prijzen. Elke deelnemer krijgt een link om het kennisevent helemaal terug te kijken.

Het kennisevent van Het Schaap en GD is op donderdag 27 januari van 19.30-21.30 uur. De Universitaire Landbouwhuisdierenpraktijk in Harmelen, LTO Nederland, GGD Utrecht en de bedrijven Gallagher en MSD Animal Health ondersteunen de uitzending.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

GD en Het Schaap presenteren: Online Kennisevent 2022

Experts op het gebied van schapenvoeding en diergezondheid praten u bij tijdens een interactieve bijeenkomst op 27 januari 2022.

Zorg dat u er bij bent: meld u aan!

Kijk, luister, stel uw eigen vragen en maak ook nog kans op leuke prijzen.

“Gelukkig had ik het dossier Giftige planten op mijn telefoon gedownload en herkende ik op tijd de vergiftigingssymptomen.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Download net als Martin Oosthoek de voor abonnees gratis dossiers op hetschaap.nl/shop

“Even zoeken en ik vond alles dat de afgelopen jaren in Het Schaap had gestaan over die ziekte. En dat terwijl ik met de schapen op pad was!”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Rob Adriaans het gemak van het online archief van Het Schaap: gratis en exclusief voor abonnees.

Het Schaap gaat live!

Wat? Zomerlongontsteking

Door wie? Dr. Piet Vellema van GD

Wanneer? 22 juni om 20:30 uur

Interactief? Ja, stel zelf vragen

Kosten? Deelname is gratis!