Nieuws

Henk Slaghuis overleden

henk slaghuis

Vorige week woensdag is Henk Slaghuis overleden. Hij was een expert op gebied van fokkerij. Tal van rasverenigingen hebben van zijn kennis gebruik gemaakt.

Henk Slaghuis uit Ressen was in zijn werkzame leven fokkerijdeskundige bij varkensintegratie Cofok. Voor varkenshouders die ook schapen gingen houden, ontwikkelde Slaghuis nieuwe schapenkruisingen: Rijnlam A en Rijnlam B. De kruisingen waren bedoeld voor een intensieve schapenhouderij met drie aflamrondes per twee jaar. Later kwam er de extensievere E-lijn bij. Het Rijnlamprogramma bestaat nog steeds.

Slaghuis hielp tal van rasverenigingen en individuele fokkers met adviezen op fokkerijgebied. Zijn kennis was enorm en hij werd zeer gewaardeerd.

Zelf fokte Henk Slaghuis Ouessants. Hij stond aan de wieg van het Ouessant-stamboek FOS en had veel internationale contacten. Zo keurde hij geregelde Ouessants in Frankrijk.

Op de Dag van het Schaap koos de integere en bescheiden Slaghuis elke keer het Mooiste Schaap van Nederland uit, een prijs van vakmedium Het Schaap.

Hij is 88 jaar geworden.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.