Nieuws

Gestopte schapendierenarts veroordeeld

1
schapendierenarts
Een gestopte schapendierenarts heeft een fikse boete gekregen omdat hij URA-middelen had verkocht zonder bedrijven te bezoeken

Een voormalige schapendierenarts is veroordeeld tot 30.000 euro boete voor onder meer het verkopen van geneesmiddelen zonder de bedrijven te bezoeken. De helft van de straf is voorwaardelijk.

De overtredingen vonden plaats tussen 1 januari 2014 en 28 augustus 2015. Vanuit zijn praktijk in het Gelderse Winterswijk verkocht de onlangs gestopte schapendierenarts geneesmiddelen die hij alleen mocht leveren als hij de dieren op die bedrijven klinisch had onderzocht. Dat onderzoek had niet plaatsgevonden. Ook blijkt hij 2 schapenhouders middelen te hebben toegestuurd die alleen een dierenarts aan schapen mag toedienen.

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij wist dat hij fout zat en moet weten dat hij als dierenarts een voorbeeldfunctie heeft.

De officier van justitie had een boete van 35.000 euro geëist plus een verbod op het uitoefenen van het vak van dierenarts gedurende een jaar.

De rechtbank in Arnhem legde de man 30.000 euro boete, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar, op. Het tijdelijke beroepsverbod werd niet opgelegd omdat de veroordeelde is gestopt als dierenarts en in het buitenland een biologische schapenhouderij is begonnen. Ook blijkt hij geen nieuwe strafbare feiten meer te hebben gepleegd na de geconstateerde overtredingen en heeft hij volledige openheid van zaken gegeven.

Opvallend in de uitspraak van de Arnhemse rechtbank is dat wordt gemeld dat de veroordeelde dierenarts samenwerkte met verschillende Wolfederaties en dat hij 500 leveringen van diergeneesmiddelen naar het buitenland had verstuurd.

 

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie op “Gestopte schapendierenarts veroordeeld

  1. sheepdog schreef:

    Ik was heel blij met deze dierenarts die je als schapenhouder het vertrouwen gaf in plaats van dikke winst te maken op medicijnen, zoals dierenartsen na verscherping van de verstrekkingsvoorschriften doen. Het is een door en door betrouwbare vent die het niet verdient om zo vervolgd te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.