Nieuws

Gestolen schapen werden geslacht

De resten van drie geslachte schapen zoals boswachter Erik de Jonge ze aantrof in het bos (foto: Erik de Jonge)

Drie stamboek-Texelaars die in de nacht van maandag op dinsdag werden gestolen, blijken illegaal te zijn geslacht. Slachtafval ervan is in een bos 3 kilometer verderop teruggevonden.

De drie topdieren waren van Texelaarfokker Sjaak Hoeks uit het West-Brabantse Hoogerheide. Hij miste zijn jaarlingooien afgelopen dinsdagochtend in de wei langs de provinciale weg N289. “Het waren mijn allerbeste jaarlingen”, zegt Hoeks.

Op woensdagmiddag kreeg de schapenfokker een telefoontje van boswachter Erik de Jonge. Die had in een bos bij landgoed Mattemburgh slachtafval van schapen gevonden. Hoeks ging kijken en zag direct dat het om resten van zijn 3 ooien ging. Hij heeft bewijsmateriaal veiliggesteld door van elk dier een stukje vel mee te nemen en in te vriezen. “Ik heb ook nog van die schapen toen ze zijn geschoren dus met DNA-onderzoek moet ik kunnen aantonen dat het om mijn schapen gaat.”

Hij schat de schade op 900 euro.

Er is nog geen spoor van de daders. Hoeks roept mensen uit de regio op of zij iets verdachts hebben gezien in de periode van de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 mei tot de vondst van het slachtafval op 23 mei. Melden kan naar vakblad Het Schaap: hetschaap@eisma.nl.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.