Nieuws
Ermelose Texelaarkeuring in twee hallen

De jaarlijkse Texelaarkeuring in Ermelo gaat dit jaar in twee hallen plaatsvinden. In de ene hal komen de door de GD erkende zwoegervrije dieren, in de andere die van het NSFO-programma.

Met deze opmerkelijke werkwijze hoopt het organiserende district Veluwe van het Nederlands Texels Schapenstamboek toch een fokdag te kunnen organiseren, ondanks het conflict tussen GD en NSFO over het testen op de schapenziekte. In elk geval voor witte Texelaars en mogelijk sluit ook het Stamboek Blauwe Texelaars zich aan.

De Ermelose fokdag is op zaterdag 11 augustus.

Vorig jaar waren er grote problemen bij het organiseren van fokdagen omdat de Gezondheidsdienst voor Dieren de door de NSFO zwoegervrij verklaarde bedrijven niet erkent in hun programma. Verschillende keuringen gingen niet door.

De keuring in Ermelo is open voor Texelaarfokkers uit heel Nederland, ook die van het stamboek TES. Dat was op deze fokdag de laatste jaren al gebruikelijk. De organisatie hoopt op veel deelnemers.

De GD is akkoord met deze opzet van een fokdag. De dieren uit de twee zwoegerziekteprogramma’s moeten strikt gescheiden blijven en via aparte in- en uitgangen worden vervoerd. De dienst zegt te willen controleren of dit zo gebeurt.

Meer inlichtingen over de Ermelose Texelaarkeuring: e-rkasperink@kpnmail.nl, tel. 0525 – 63 29 71 of 06 – 14 18 13 03.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

1 reactie op “Ermelose Texelaarkeuring in twee hallen

  1. Boudewijn schreef:

    Mooie tussenoplossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.