Nieuws
wolf

Eind juni wordt er begonnen met de bouw van een wolfwerend hek in Friesland. Oud-commissaris van de Koningin Hans Wiegel zal de eerste paal van dat hek slaan. De locatie wordt binnenkort bekend.

Het wolvenhek wordt enkele kilometers lang en komt te staan op de grens tussen een natuurgebied en een weidegebied. Op 29 juni om 11 uur zal Hans Wiegel, voormalig Commissaris van de Koningin in Friesland, de eerste paal slaan. Vlak daarvoor zal de locatie bekend worden gemaakt.

De stichting Wolvenhek Fryslân liet eerder weten dat er geen juridische bezwaren zijn tegen de bouw van een Fries wolvenhek. Natuurorganisaties zouden zo’n provinciaal hek strijdig met natuurwetgeving noemen en pleiten voor goede afrasteringen en waakhonden die wolven voldoende weren. Volgens Wolvenhek Fryslân tonen aanvallen door wolven in het zuiden van ons land en in België aan dat die maatregelen tekort schieten.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

“Gelukkig had ik het dossier Giftige planten op mijn telefoon gedownload en herkende ik op tijd de vergiftigingssymptomen.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Download net als Martin Oosthoek de voor abonnees gratis dossiers op hetschaap.nl/shop