Nieuws
mooiste schaap

Een jonge Dassenkoptexelaar van Dries Beijeman is gekozen tot mooiste schaap van Nederland. Dit gebeurde tijdens de Dag van het Schaap. De titel is 2 jaar geldig.

Voor de finale van deze verkiezing kwamen 8 schapen van verschillende rassen in de ring. Ze waren uitgekozen door twee ervaren juryleden: de fokkerijexperts Henk Slaghuis en Bennie Feije.

Uiteindelijk mochten er 2 schapen strijden om de titel: een Dassenkoptexelaar van Dries Beijeman uit Oosterwolde (Gld) en een Nederlands Bont Schaap van Joost Louter uit Uden (N.Br).

De jury koos voor de eenjarige Dassenkop. De ooi had recent 2 lammeren grootgebracht en daarom niet in de rijkste conditie maar de jury vond dit eenjarige dier ‘een beauty’.

Het mooiste schaap van Nederland is een prijs van vakmedium Het Schaap. De winnende eigenaar van de ooi kreeg de beker uit handen van Rens Sturrus, directeur uitgeverijen van de Eisma Media Groep. Het Schaap is een van de titels van deze uitgeverij. In de juni-editie van Het Schaap een uitgebreid verslag van de Dag van het Schaap die 11 juni plaatsvond.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

GD en Het Schaap presenteren: Online Kennisevent 2022

Experts op het gebied van schapenvoeding en diergezondheid praten u bij tijdens een interactieve bijeenkomst op 27 januari 2022.

Zorg dat u er bij bent: meld u aan!

Kijk, luister, stel uw eigen vragen en maak ook nog kans op leuke prijzen.

“Gelukkig had ik het dossier Giftige planten op mijn telefoon gedownload en herkende ik op tijd de vergiftigingssymptomen.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Download net als Martin Oosthoek de voor abonnees gratis dossiers op hetschaap.nl/shop

“Even zoeken en ik vond alles dat de afgelopen jaren in Het Schaap had gestaan over die ziekte. En dat terwijl ik met de schapen op pad was!”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Rob Adriaans het gemak van het online archief van Het Schaap: gratis en exclusief voor abonnees.

Het Schaap gaat live!

Wat? Zomerlongontsteking

Door wie? Dr. Piet Vellema van GD

Wanneer? 22 juni om 20:30 uur

Interactief? Ja, stel zelf vragen

Kosten? Deelname is gratis!