Nieuws
mooiste schaap

Een jonge Dassenkoptexelaar van Dries Beijeman is gekozen tot mooiste schaap van Nederland. Dit gebeurde tijdens de Dag van het Schaap. De titel is 2 jaar geldig.

Voor de finale van deze verkiezing kwamen 8 schapen van verschillende rassen in de ring. Ze waren uitgekozen door twee ervaren juryleden: de fokkerijexperts Henk Slaghuis en Bennie Feije.

Uiteindelijk mochten er 2 schapen strijden om de titel: een Dassenkoptexelaar van Dries Beijeman uit Oosterwolde (Gld) en een Nederlands Bont Schaap van Joost Louter uit Uden (N.Br).

De jury koos voor de eenjarige Dassenkop. De ooi had recent 2 lammeren grootgebracht en daarom niet in de rijkste conditie maar de jury vond dit eenjarige dier ‘een beauty’.

Het mooiste schaap van Nederland is een prijs van vakmedium Het Schaap. De winnende eigenaar van de ooi kreeg de beker uit handen van Rens Sturrus, directeur uitgeverijen van de Eisma Media Groep. Het Schaap is een van de titels van deze uitgeverij. In de juni-editie van Het Schaap een uitgebreid verslag van de Dag van het Schaap die 11 juni plaatsvond.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.