* * * De Dag van het Schaap 2014 was met mooi weer en veel bezoekers een groot succes. Kijk hier voor het nieuwsbericht van 2 juni 2014 over de verkiezing ‘mooiste schaap’. * * *

Dag-van-het-SchaapOp zaterdag 31 mei 2014 vindt in Ermelo de Dag van het Schaap plaats. Vakblad Het Schaap is hier uiteraard met een stand aanwezig. Bovendien organiseert Het Schaap in Ermelo de verkiezing ‘Mooiste schaap van Nederland’.

Lees op deze pagina een voorbeschouwing van de beurs en bekijk alvast de acties die Het Schaap speciaal voor u heeft opgezet in de aanloop naar en tijdens de Dag van het Schaap.

De Dag van het Schaap in een notendop:
Diverse schapenstamboeken zullen met hun fokdieren aanwezig zijn op een enorme rassenpresentatie. Een unieke kans om kennis te maken met schapenrassen én de mensen die er verstand van hebben!

GeitenNieuw tijdens de komende editie is het jongerencafé. Jonge ambitieuze schapenhouders presenteren er hun bedrijfsaanpak en visie. Ook krijgt de geitenhouderij deze keer de kans aan deze dag deel te nemen, wat o.a. resulteert in het ter plekke houden van de nationale kampioenschappen van de stamboeken van de Nubische Geit en de Boergeit.

Schapenhond

De werkhonden krijgen dit jaar een prominente plek op de Dag van het Schaap. De planning is om veel workshops en presentaties te geven. Daaraan kunnen alle hondenrassen die geschikt zijn voor het werken met schapen aan deelnemen.

Acties voor abonnees van Het Schaap:

  • Wilt u gratis naar de Dag van het Schaap? Doe dan mee met de lezersactie van vakblad Het Schaap en maak tien keer kans op het winnen van twee vrijkaartjes. Deze actie loopt t/m dinsdag 27 mei 2014 om 17:00 uur op www.hetschaap.nl/vrijkaartjes, dus wees er snel bij!
  • Kom naar de stand van Het Schaap voor uw gratis poster met daarop aan de ene kant een prachtig Devon&Cornwall Longwool-schaap en op de andere kant een stappenplan voor verantwoord ontwormen.
  • Voor de kleintjes heeft Het Schaap een speurtocht over het beursterrein uitgezet. Haal het speurtochtformulier op de stand van Het Schaap, nummer 29, en maak kans op een leuke prijs. Ieder ingeleverd speurtochtformulier is in ieder geval een mooie poster waard.
  • Tijdens de Dag van het Schaap wordt het eerste exemplaar van de nieuwe druk van Gezonde Schapen uitgereikt. Op de stand van Het Schaap kunt u dit gloednieuwe boek van auteur Piet Vellema met € 4,95 korting kopen. Komt u niet naar de Dag van het Schaap? Dan kunt u Gezonde Schapen t/m zaterdag 31 mei ook online met korting bestellen. Ga daarvoor naar www.hetschaap.nl/boeken.
  • Voor iedereen met een digitale camera en een profiel op Facebook organiseert Het Schaap een fotocompetitie. Maak tijdens de Dag van het Schaap een schelfie (een foto van uzelf met een schaap), upload deze naar de Facebookpagina van Het Schaap en verzamel via uw eigen netwerk zoveel mogelijk stemmen op uw foto. Met deze actie zijn niet alleen leuke prijzen te winnen, maar misschien ook wel eeuwige roem, want de foto’s worden door een deskundige jury beoordeeld en de mooiste foto wordt in Het Schaap afgedrukt.

De volgende partijen hebben hebben bijgedragen aan de acties van Het Schaap:
Logo Zoetis

Zoetis Animal Health is de sponsor van het stappenplan voor verantwoord ontwormen op de achterkant van de poster van Het Schaap.

Logo GDPiet Vellema, werkzaam bij de GD, is de auteur van het op 31 mei te verschijnen boek Gezonde Schapen, dat op de stand van Het Schaap met € 4,95 korting kan worden gekocht.