Nieuws
wolf

De provincie Noord-Brabant stelt per direct wolfwerende afrasteringen voor veehouders beschikbaar. De afgelopen dagen zijn tal van schapen gedood, vermoedelijk door een wolf.

Het besluit is dinsdag genomen door Gedeputeerde Staten. Volgens Saskia Duives-Cahuzak, voorzitter van de LTO-vakgroep Schapenhouderij moeten geïnteresseerde schapenhouders zich voor die rasters melden bij Wolf-fencing.

Duives-Cahuzak zegt dat weinig schapenhouders om nieuwe rasters zullen vragen. “We hebben in de app-groep van de afdeling waar het de laatste tijd vreselijk mis is met die gedode schapen gevraagd wie ze wil. Niemand. Ze willen dat die wolf verdwijnt.”

De afgelopen dagen werden enkele plaatsen in de provincie schapen doodgebeten. Bij schapenhouder Jos Verhulst in Ammerzoden was het drie keer achter elkaar mis onder zijn schapen die hij in het nabijgelegen Hedikhuizen heeft lopen: ruim 40 schapen dood. Ook in andere gemeentes zijn meldingen van gedode dieren.

BIJ12 heeft monsters van de dode schapen genomen en onderzoekt of DNA van wolven is achtergebleven. Gezien de bijtwonden lijkt het waarschijnlijk dat een wolf de dader is.

Er gaan geruchten dat de wolf in het gebied gewond is. Een schapenhouder zou het roofdier hebben gezien en dat dier trok met een poot. Hij noemde de wolf abnormaal groot.

Saskia Duives-Cahuzak, die zelf op een steenworp afstand ook haar schapen houdt, is klaar met de wolf. “Die moet gewoon weg. Hier waarschuw ik nou al jaren voor.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

1 reactie op “Brabant: per direct wolfwerende rasters

  1. Martin Nikamp schreef:

    Hallo, het kan toch zo niet doorgaan met het moorden door de wolven. Als ze nu 1 schaap doodmaken en opeten, zou ik er misschien mínder moeite mee hebben. Het probleem is dat de schapen lukraak door de strot gebeten worden, in de sloot gejaagd en aborteren als ze het wel overleven.
    Het dieren- en mensenleed is enorm groot. En waarom? Omdat er in Duitsland wolven bij militaire kazernes tam zijn gemaakt en zo doorgefokt dat er een half wilde wolf is ontstaan die hier in ons kleine Nederland onze huisdieren uit loopt te moorden. Hoe kan het anders dat alle wolven een zender in of om hebben. Het is behoorlijk uit de hand gelopen met de wolven in Nederland en heel Europa. Daarom moeten er nu echt maatregelen getroffen worden om te voorkomen dat er straks ook kinderen aangevallen worden, er geen schaap of ander klein dier buiten kan lopen en je elke ochtend met lood in de schoenen naar buiten gaat omdat je bang bent dat de wolf je dieren (hobby, bedrijfsmatig of stamboekfokkerij) om zeep heeft geholpen. Het kan toch niet waar zijn dat we elke avond alle ooien, rammen en overlopers maar even moeten opstallen, zodat de wolf naar de buren gaat.
    Ik vind dat jagers een ontheffing moeten krijgen om de wolf te doden als deze in de bewoonde wereld lukraak onze schapen en andere dieren doodbijt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.