Nieuws
wolf

De provincie Noord-Brabant stelt per direct wolfwerende afrasteringen voor veehouders beschikbaar. De afgelopen dagen zijn tal van schapen gedood, vermoedelijk door een wolf.

Het besluit is dinsdag genomen door Gedeputeerde Staten. Volgens Saskia Duives-Cahuzak, voorzitter van de LTO-vakgroep Schapenhouderij moeten geïnteresseerde schapenhouders zich voor die rasters melden bij Wolf-fencing.

Duives-Cahuzak zegt dat weinig schapenhouders om nieuwe rasters zullen vragen. “We hebben in de app-groep van de afdeling waar het de laatste tijd vreselijk mis is met die gedode schapen gevraagd wie ze wil. Niemand. Ze willen dat die wolf verdwijnt.”

De afgelopen dagen werden enkele plaatsen in de provincie schapen doodgebeten. Bij schapenhouder Jos Verhulst in Ammerzoden was het drie keer achter elkaar mis onder zijn schapen die hij in het nabijgelegen Hedikhuizen heeft lopen: ruim 40 schapen dood. Ook in andere gemeentes zijn meldingen van gedode dieren.

BIJ12 heeft monsters van de dode schapen genomen en onderzoekt of DNA van wolven is achtergebleven. Gezien de bijtwonden lijkt het waarschijnlijk dat een wolf de dader is.

Er gaan geruchten dat de wolf in het gebied gewond is. Een schapenhouder zou het roofdier hebben gezien en dat dier trok met een poot. Hij noemde de wolf abnormaal groot.

Saskia Duives-Cahuzak, die zelf op een steenworp afstand ook haar schapen houdt, is klaar met de wolf. “Die moet gewoon weg. Hier waarschuw ik nou al jaren voor.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.