U kunt via vakblad Het Schaap een aantal boeken over schapen en schapenhouderij en een aantal andere aan schapen gerelateerde items bestellen. Op dit moment hebben wij de volgende producten voor u op voorraad:

Gezonde schapen

Cover_Gezonde_schapenGezonde schapen is hét praktische handboek over de meest voorkomende schapenziektes. Het originele boek uit 2008 is volledig geactualiseerd en uitgebreid met een aantal hoofdstukken, o.a. over het Schmallenbergvirus.

Gezonde schapen omschrijft van iedere ziekte de symptomen, de behandeling en preventiemaatregelen. Hoe herkent u de meest voorkomende ziektes? Hoe kunnen deze het beste worden voorkomen? En wat te doen bij constatering?

De maandkalender achterin het boek omvat praktische adviezen over de per maand uit te voeren (be)handelingen. Dit geeft iedere schapenhouder een praktisch overzicht en houvast gedurende het hele jaar. Het boek telt 176 pagina’s en kost € 25,66. Bestel hier.

 

Geschiedenis van de Schapenhouderij

Geschiedenis van de Schapenhouderij in Nederland

De schapenhouderij was in de 20ste eeuw van grote betekenis voor de maatschappij. Eerst vooral door  de productie van wol en mest en m.b.t. natuurbeheer.

Uiteindelijk nam het belang van de wol af, terwijl het vlees steeds belangrijker werd. En het aantal schapenrassen is in een eeuw tijd gegroeid van enkele naar meer dan 40 rassen.

Geschiedenis van de Schapenhouderij beschrijft de ontwikkelingen van de schapenhouderij in de 20ste eeuw  aan de hand van een aantal thema’s. Het boek is rijk geïllustreerd, telt 164 pagina’s en kost € 20,05. Bestel hier.
 
 
 

Schapen in Nederland

Schapen in Nederland

Nederland is rijk aan schapenrassen. Schapen in Nederland beschrijft de 68 rassen die in Nederland rondlopen. Alfabetisch op naam worden de typische eigenschappen en ontstaansgeschiedenis van elk ras op een volle pagina uitgemeten.

Schapen in Nederland wordt geroemd om haar grote, prachtige kleurenfoto’s van alle schapenrassen. Het boek telt 143 pagina’s en kost € 25,66. Bestel hier.
 
 

Ansichtkaarten Het Schaap

Setje vier ansichtkaarten

Een setje van vier ansichtkaarten met schapen en leuke slogans erop. Geschikt voor veel gelegenheden:

Tot hoorns!
Wanneer zie ik je weer?
Het is hier ge-wol-dig!
Gefeliciteerd met de kleine!

Een kaartje is leuk om te sturen en nog leuker om te krijgen. Vooral als je favoriete dier er op staat. De set van vier kaarten kost € 4,95. Bestel hier.
 

Poster Nederlandse schapenrassen

poster Nederlandse schapenrassenEen prachtige poster op A1-formaat (84,1 bij 59,4 cm) met daarop afbeeldingen van 15 Nederlandse schapenrassen, met op de achtergrond een fraai Nederlands plattelandstafereel.

Op de andere kant van de poster geeft MSD Animal Health praktische informatie over de belangrijkste vaccinaties voor schapen: ter preventie van het bloed, zomerlongontsteking, chlamydia abortus en rotkreupel.

De poster wordt opgerold in een kartonnen koker als pakketpost verstuurd en kost € 3,-. Bestel hier.

 
 
 
 
 
Naast boeken over schapen, kunt u bij ons bijvoorbeeld ook boeken over paarden of voetbal bestellen. Neemt u vooral eens een kijkje in onze uitgebreide webshop.